Acasă Actualitate Clasă de învățământ preșcolar în limba ucraineană, într-o școală din Timișoara

Clasă de învățământ preșcolar în limba ucraineană, într-o școală din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Timișoara este un oraș multietnic și multicultural, cu o tradiție de bună conviețuire între etnii, dovedită de nenumărate ori, în special prin implicarea în asigurarea unui climat optim de dezvoltare pentru toți, indiferent de naționalitate.

Situația actuală a determinat însă o migrație masivă a populației de naționalitate ucraineană spre Timișoara, care s-a confruntat astfel cu o nouă problemă: lipsa unei grădinițe cu predare în limba ucraineană.

Din acest motiv, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, de pe strada Mureș nr. 8, cu sprijinul Uniunii Ucrainenilor din România Timiș, înființează o grupă de învățământ preșcolar în limba ucraineană.

Prof. Oana Pentea, directoarea Școlii nr. 2 a explicat că această grupă este menită să răspundă cerințelor educaționale specifice vârstei preșcolarității și nevoii copiilor de a socializa, de a se dezvolta armonios din punct de vedere socio-psiho-emoțional.

Începând cu anul școlar 2024-2025, grupa va funcționa în regim de program prelungit, într-o locație nouă, modernă, lângă sediul UUR-Filiala Timiș pe str. Mareșal Al. Averescu nr. 3b, iar copiii vor fi îndrumați de cadre didactice calificate, vorbitoare de limba ucraineană.

Înscrierea și detalii privind activitatea grupei se pot obține de la inspector școlar de limba ucraineană, prof. Maria Szabo-Condrei, de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, sau de la secretariatul filialei Timiș a UUR, str. Mareșal Alexandru Averescu 3B, Timișoara.

Comentarii

comentarii