Acasă Economic Clienţii de private banking ai BCR pot face plasamente în certificate Erste...

Clienţii de private banking ai BCR pot face plasamente în certificate Erste de investiţii în aur

DISTRIBUIȚI

Banca Comercială Română (BCR) oferă clienţilor săi de private banking posibilitatea de a tranzacţiona certificatele de investiţii ce au ca suport aurul emise de banca-mamă, ce sunt listate pe bursele din Viena şi Stuttgart.
Valoarea unui certificat de investiţii având ca activ suport aurul este de o zecime din valoarea cotată de Erste a unei uncii de aur. Ultimele cotaţii au fost de 1.089,40 dolari/uncie, faţă de 425,50 dolari/uncie în urmă cu cinci ani, potrivit grupului bancar austriac.
"Produsul oferă investitorilor sofisticaţi posibilitatea participării la evoluţia preţului aurului. Faţă de aurul fizic, operaţiunile de vânzare şi cumpărare a certificatelor se desfăşoară mai simplu, iar costurile sunt mai mici", a declarat Răzvan Furtuna,  Head of Retail Sales, Group Capital Markets din cadrul BCR.
Certificatul de investiţii având ca activ suport aurul este un produs de investiţii structurat, fără maturitate, destinat clienţilor serviciului de private banking al BCR care vor să-şi diversifice portofoliul de investiţii. Randamentul investiţiei într-un astfel de certificat este corelat cu evoluţia preţului aurului, ajustat cu costurile de tranzacţionare şi fluctuaţiile cursului euro/dolar, precizează banca.
BCR atrage atenţia investitorilor că certificatul de investiţii în aur este supus riscurilor generale aferente investiţiilor în instrumente financiare. În privinţa acestor certificate, principalele riscuri rezultă din fluctuaţia preţului activului suport, fluctuaţia preţurilor pieţei şi fluctuaţia cursului de schimb. De altfel, banca nu îşi asumă nici o responsabilitate cu privire la randamentele portofoliului de instrumente financiare.
BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă după active, are o reţea de 664 de unităţi de retail şi active de peste 16 miliarde euro. Anul trecut, grupul BCR a obţinut un profit net consolidat de 871,7 milioane lei (206,3 milioane euro), în scădere cu 57,1% faţă de 2008, pe fondul creşterii costurilor cu provizioanele de 3,6 ori.

Comentarii

comentarii