Acasă Actualitate Climathon 2021. Aquatim i-a premiat pe elevii câștigători de la Liceul Grigore...

Climathon 2021. Aquatim i-a premiat pe elevii câștigători de la Liceul Grigore Moisil Timișoara

DISTRIBUIȚI

Climathon Timișoara 2021. Aquatim a organizat o întâlnire cu climathoniștii, elevi de la Liceul Grigore Moisil dn Timișoara, care au fost premiați.

Loredana Leordean, Aquatim, a explicat: ”Toți au fost câștigători la această competiție care înseamnă muncă de echipă, colaborare, inovație și schimbare! Ne vedem la un tur ghidat în Lunca Bega, aria naturală urbană pentru care au propus proiecte de protejare și promovare a biodiversității. Felicitări tuturor!”

Provocarea lansată concurenților, 20 de elevi de la Liceul de Informatică Grigore Moisil din Timișoara, a fost legată de protejarea biodiversității din zona de luncă și integrarea acesteia în peisajul urban, pentru cazul concret al proiectului „Lunca naturală urbană Bega”, finanțat de Fundația Comunitară și Lidl România, implementat de Fundația Aquademica și Asociația Peisagiștilor din România, filiala Vest, cu sprijinul municipalității.

Propunerile concurenților, organizați în patru echipe, au pornit toate de la promovarea locală a ariilor naturale urbane, fiecare proiect mizând apoi pe aspecte diferite, cum ar fi digitalizarea și canalele e-media, turismul responsabil, cu scop educativ și de divertisment, implicarea comunității, observarea naturii etc.

 

Comentarii

comentarii