Acasă Actualitate Clinica Ascar a Spitalului Municipal Timișoara, reorganizată pentru internarea pacienților COVID-19

Clinica Ascar a Spitalului Municipal Timișoara, reorganizată pentru internarea pacienților COVID-19

1184
DISTRIBUIȚI

Clinica Ascar, aparținând Spitalului Municipal Timișoara, va prelua, începând de marți, 10 noiembrie, și cazuri de COVID-19. În ultimele zile, clinica a fost reorganizată astfel încât să fie pregătită pentru internarea si tratamentul pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV -2.

„Începând de mâine, 10 noiembrie, clinica va putea primi cazuri care nu pot fi tratate la domiciliu sau care necesită ingrijire specială cu aport suplimentar de oxigen. Sunt puse la dispoziție un număr de 70 de paturi care dispun de oxigen provenit din rețeaua proprie a clinicii sau din concentratoare mobile. Această unitate sanitară se adresează pacienților pozitivi pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care nu necesită tratament ATI”, transmit reprezentanții Prefecturii și DSP Timiș.

Autorităţile din judeţul Timiş au decis să aloce alte 70 de noi paturi pentru pacienţii cu COVID-19, la Clinica Ascar ce aparţine de Spitalul Municipal Timişoara, în timp ce la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” au fost aduse containere pentru zona de triaj epidemiologic. Primarul Dominic Fritz atrage atenţia că vine ”o perioadă grea pentru Timişoara”.

”Am fost la Spitalul ASCAR unde, de mâine, o să avem 70 de paturi cu oxigen pentru bolnavii Covid. Din păcate, o să avem nevoie de ele.  Am fost şi la Victor Babeş, care azi era plin, şi unde am făcut o nouă zonă de triaj, în afara spitalului. Am înlocuit corturile, care nu mai reprezentau o soluţie pe timp de iarnă, cu 6 containere donate Primăriei de Rezervele statului. Medicii şi asistentele de la Victor Babeş vor fi ajutaţi la triaj de către rezidenţii de la medicină.  Le mulţumesc medicilor, asistentelor, infirmierilor pentru că luptă în fiecare zi să  salveze viaţa unuia dintre semenii noştri. Vom degreva şi spitalul întrucât un număr semnificativ de persoane, după ce le vor fi recoltate probele, vor putea pleca acasă unde vor fi trataţi de medicii de familie printr-un sistem de telemedicină”, a anunţat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Primarul municipiului Timişoara anunţă că vin vremuri grele, dar spune că nu a renunţat la planul de a avea un Crăciun ”cât de cât” normal.about:self

”Ne pregătim pentru o perioadă grea pentru Timişoara. E nevoie de fiecare dintre noi în această luptă. Nu am renunţat la planul de a avea un Crăciun cât de cât normal, dar pentru asta trebuie să purtăm de azi masca, de azi să renunţăm la deplasările inutile sau la întâlniri ce pot fi amânate. Primăria se mobilizează, spitalele sunt mobilizate la maxim, societatea civilă sare în ajutor. Depinde de noi toţi şi ştiu că avem puterea şi determinarea să respectăm regulile şi să revenim la un platou care să ne permită să mai câştigăm nişte timp”, a mai scris Fritz.

Tot în „același” Ascar, dar partea ce aparține de Spitalul „Victor Babeș”, mai există 48 de paturi pentru pacienții COVID-19, puse la dispoziție începând din a doua jumătate a lunii octombrie.

Comentarii

comentarii