Acasă Actualitate Clinica ATI din cadrul maternității Bega dotată cu echipamente medicale de ultima...

Clinica ATI din cadrul maternității Bega dotată cu echipamente medicale de ultima generație în valoare de 4,3 milioane lei

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea capacității de tratament și screening a pacientului critic neonatal la SCJUPB Timișoara”.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.3 – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea capacității de tratament a pacienților critici nou-născuți la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara prin completarea dotării pentru 5 paturi ATI din cele 10 existente la nivelul noii Clinici Bega și pentru derularea activităților de screening a pacientului critic neonatal, parte din asigurarea unor servicii medicale complexe si de calitate pentru prevenție, diagnostic si monitorizare continuă a stării de sănătate a populației din Regiunea Vest.

Obiectivele sunt:

Creșterea complexității serviciilor medicale pentru pacienții critici nou-născuți prin dotarea completă a 5 paturi ATI astfel încât să corespundă cerințelor specifice din politicile publice de sănătate.

Dotarea cu echipamente medicale de ultima generație  a 5 paturi ATI din cadrul maternității Bega, parte integrantă din SCJU Timișoara.

Creșterea accesului egal si echitabil la servicii de screening pentru nou-născuți pentru malformațiile congenitale cardiace prin dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație.

Creșterea gradului de integrare intre diferitele forme de asistență medicală atât la nivelul SCJU Timișoara, cat si la nivelul regiunii Vest: degrevarea presiunii din unitățile medicale de urgenta din Municipiul Timiș, reducerea numărului de spitalizări continue in Regiunea Vest prin promovarea si asigurarea de servicii de prevenție, diagnostic/screeening si monitorizare care conduc la îmbunătățirea stării de sănătate a populației nou-născute si la reducerea cheltuielilor sistemice cu îngrijirea medicală.

Crearea infrastructurii necesare pentru participarea la activitățile de screening neonatal cu impact negativ asupra eficacității sistemului de sănătate din Romania prin rate ridicate ale mortalității evitabile si din cauze tratabile.

Asigurarea unui management eficient al proiectului prin intermediul UIP și al asistenței externe conform resurselor asumate prin cererea de finanțare.

Asigurarea vizibilității proiectului, respectiv campanie de informare si conștientizare a populației privind accesul la serviciile complexe dedicate nou-născuților și de prevenție/diagnostic/screening neonatal și a finanțării nerambursabile in conformitate cu MIV pentru PNRR.

Valoarea totală a proiectului este  4.395.227,10 Lei fără TVA. Data începerii și finalizării proiectului este octombrie 2023 – noiembrie 2024.

 

 

Comentarii

comentarii