Acasă Actualitate Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara intră în lupta cu Covid-19....

Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara intră în lupta cu Covid-19. Sala Olimpia, de asemenea, pregătită pentru nevoi extreme

631
DISTRIBUIȚI
sala olimpia

Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara, situată pe strada Daliei, ar putea primit pacienții infectați cu coronavirus, dacă va fi depășită capacitatea Spitalului Victor Babeș. Anunțul a fost făcut de Nicolae Robu, în conferința din 10 aprilie.

„Există capacitate acolo (n.r. la „Victor Babeș”). În extensie, dacă va fi nevoie, Spitalul Municipal, tot al Primărie, pune la dispoziție sediul Clinicii de Dermatologie, pe care, știți bine, l-am amenajat la cote cum nu are, în oraș, nicio secție. (…) Tot ce am făcut pentru Clinica de Dermatologie, acum este pregătit să fie pus la dispoziția tratării cazurilor de infectare cu coronavirus”, a spus primarul.

Conform acestuia, în unitatea de pe strada Daliei ar putea intra, chiar de astăzi, primii pacienți. La început, doar suspecții vor fi internați aici.Deciziile au fost luate după discuții între reprezentanții Spitalului Municipal, Spitalului Județean și DSP Timiș.

În cazul în care situația se complică și va fi nevoie de un număr mai mare de paturi, spune Robu, se ia în calcul chiar punerea la dispoziție a Sălii Olimpia. „În Sala Olimpia, de exemplu, noi suntem pregătiți oricând, la nevoie, dar bat în lemn, sper să nu fie cazul. Avem tot conceptul pus la punct, dar dacă va fi nevoie, vom intra rapid acolo”, a mai adăugat edilul.

Primarul a mai spus că se discută și despre o unitate spitalicească mobilă. În acest moment, există două locații propuse unde aceasta va putea fi amplasată. Aici, municipalitatea s-a angajat să facă racordul la utilități, „dar rămâne de văzut ce o să se întâmple pe viitor”, a încheiat Robu.

Comentarii

comentarii