Acasă Eveniment Deraierea soldată cu victime putea fi evita?

Deraierea soldată cu victime putea fi evita?

369
DISTRIBUIȚI

Călători răniţi după ce un tramvai a deraiat la Timişoara

Cea mai teribilă deraiere de tramvai de la Timişoara, din ultimii ani putea fi evitată… Specialişti din cadrul RATT au declarat pentru Ziua de Vest că, cel mai probabil, deraierea ultimului vagon a intervenit în urma unei defecţiuni la boghiu. Mai pe înţeles, roţile au fost blocate brusc. Tramvaiele din setul celui ce a deraiat marţi seară, la Banatim au o frână electromagnetică, care uneori se blochează. Un control la zi al tramvaiului ar fi putut evita accidentul.

Blestem pe RATT

La Timişoara au mai fost deraieri în ultima vreme. Niciuna nu a provocat vreun prejudiciu grav vreunui călător. Deraierea de marţi a tramvaiului 8, la Banatim, putea să se termine tragic. Tramvaiul a deraiat aproape 200 de metri, iar un stâlp a picat pe vagonul din spate. O adevărată catastrofă a fost evitată în urma hazardului. RATT a deschis o anchetă, iar comisia va stabili dacă este sau nu vina vatmanului. Pentru că tramvaiul a deraiat în linie dreaptă, decizia comisiei va fi mai mult ca sigur – “defecţiune tehnică”. “De cele mai multe ori în astfel de cazuri este vorba despre probleme tehnice. Comisia va stabili dacă acest lucru a fost cauza deraierii de marţi. Liniile de tramvai 4, 6 şi 8 au fost întrerupte, iar transportul călătorilor a fost deservit de autobuze”, spune Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al RATT. Regia, care momentan nu are conducător, a pus greu în mişcare autobuzele ce urmau să înlocuiască tramvaiele. Şi asta cu toate că garajul era la maxim 100 de metri de locul în care a deraiat tramvaiul 8.

Un tramvai a deraiat, în jurul orei 18.20, în zona Banatul, pe Bulevardul 1 Decembrie din Timişoara, mai mulţi călători fiind răniţi. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Marinela Apostolache, vagonul din spate al tramvaiului a deraiat de pe şine şi a lovit un stâlp de pe mijlocul traseului liniilor de tramvai.
"Echipe ale Regiei Autonome de Transport Timişoara şi ale Poliţiei Rutiere cercetează cauzele accidentului. Vagonul din spate al tramvaiului a deraiat de pe şine şi a lovit un stâlp pe care sunt suspendate liniile de curent pentru circulaţia tramvaielor. Circulaţia tramvaielor este blocată în zonă, iar traficul de maşini este dirijat de agenţii de la Poliţia Rutieră", a afirmat Apostolache.
Din păcate, o tânără în vârstă de 20 ani din vagonul care a deraiat a fost rănită grav şi a fost dusă la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru îngrijiri medicale. În momentul producerii incidentului, tramvaiul era foarte aglomerat, dat fiind faptul că, la acea oră, timişorenii se întorceau de la muncă.
 

Comentarii

comentarii