Acasă Economic Clubul Fermierilor Români caută tineri lideri pentru agricultură în Banat. Ce trebuie...

Clubul Fermierilor Români caută tineri lideri pentru agricultură în Banat. Ce trebuie să faceți?

418
DISTRIBUIȚI

Tineri cu vârsta până la 35 ani din Banat, fie că sunt absolvenți de facultate, copii ai agricultorilor membri în Clubul Fermierilor Români, fie că sunt tineri proveniți din familii de fermieri, sunt invitați să se înscrie în programul ”Tineri Lideri pentru Agricultură”.

Aici ei vor putea să-și dezvolte competențele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei și să se implice în comunitate.

În program se pot înscrie tineri indiferent de facultatea absolvită, mărimea fermei sau tipul de afacere agricolă. Este necesar ca exploatația agricolă să fie înscrisă la APIA.

Clubul Fermierilor Români continuă pentru al treilea an consecutiv programul “Tineri Lideri pentru Agricultură”, care pregătește generațiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider în propriile afaceri și în comunitate, dar și pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administrației publice din România și de la Bruxelles.

„Tinerii antreprenori pe care îi formăm în programul Tineri Lideri pentru Agricultură trebuie să fie conștienți că sunt parte a unui proces de transformare a României, că fac parte dintr-o elită care trebuie să-și asume rolul de a conduce această transformare a agriculturii românești. În programul de pregătire organizat de Club aducem împreună oameni, idei, resurse și oferim tinerilor un pașaport pentru succesiunea și continuitatea afacerilor de familie. Modelăm acești tineri în vectori ai modernizării și ne bazăm pe potențialul lor, pe care îl amplificăm, și pe disponibilitatea lor de a se implica și de a dărui comunității din care fac parte, în mod responsabil, asumat.

Avem deja 47 de absolvenți care sunt implicați în afacerile de familie, unii dintre ei au preluat deja afacerea de la părinți, iar alții au lansat noi linii de business. Acestor tineri li se alătură cei 60 de fermieri recrutați din toate regiunile României, inclusiv cei 8 fermieri din Republica Moldova, și astfel continuăm să dezvoltăm comunitatea de tineri lideri pe care o formăm în jurul Clubului Fermierilor Români, pentru a declanșa schimbarea în agricultura românească”, a explicat  Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.

Clubul Fermierilor Români apreciază inițiativa Grupului Agricover care susține integral cheltuielile de școlarizare pentru toți cei 60 de participanți din seria 2021-2022, în cadrul acțiunilor sale de responsabilitate socială. Grupul Agricover acordă burse complete unui număr de 15 tineri dintre participanții la program, acoperind costurile cursurilor și cheltuielile de cazare, masă și transport.

“Agricover susține agricultura românească prin crearea cadrului pentru dezvoltarea liderilor de mâine și investește în formarea tinerilor fermieri care vor asigura succesiunea și continuitatea fermelor din România. Susținem generațiile următoare de fermieri care se implică în ferme alături de părinții lor și avem încredere că vor accelera procesele de inovație și modernizare din agricultură. Pe parcursul următorilor ani, până în 2028, ne propunem să facilităm formarea profesională a unui număr de 1000 de tineri, un obiectiv asumat la nivelul grupului, prin care credem cu putere că vom asigura o bază solidă a schimbului de generații de care agricultura românească are nevoie, pentru un management performant al afacerilor agricole”, a precizat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding SA.

Programul ”Tineri Lideri pentru Agricultură” este dezvoltat de Clubul Fermierilor Români, împreună cu Fundația Leaders. Clubul Fermierilor Români este preocupat permanent să îmbogățească experiența de învățare și practică pentru participanți și, din acest motiv, seria III aduce cu sine câteva noutăți: noi parteneri educaționali, mai mulți traineri, sesiuni noi de instruire precum ”Managementul riscului – Asigurări agricole”, ”Managementul producției agricole – Comerțul cu cereale”, ”Succesiunea afacerii de familie” și ”Reforma PAC și Pactul Ecologic European”. De asemenea, tinerii vor avea ca obiectiv să dezvolte un plan de afacere personalizat pentru ferma lor și un plan individual de carieră, sub atenta coordonare a celor mai buni traineri și specialiști din program.

Programul pregătește noua generație de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, pentru a crește competitivitatea în acest domeniu și pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

Programul cuprinde cursuri de 1-3 zile, de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; succesiunea afacerii; asigurări agricole; comerțul cu cereale; reforma PAC și Pactul Ecologic European; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activități practice și studii de caz, iar transferul de cunoștințe, metode și concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.

În funcție de interes, participanții la program se pot înscrie la stagiile de internship la Bruxelles (Reprezentanța României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociații europene ale fermierilor), în România la instituțiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se derulează pe tot parcursul programului și sunt facilitate de Clubul Fermierilor Români în cadrul dialogului cu aceste instituții.

Programul se desfășoară în perioada septembrie 2021 – mai 2022. Fiecare tânăr fermier participă la cursuri câte o săptămână pe lună, în fiecare lună în perioada menționată, conform planificării training-urilor. Participarea la cursuri este obligatorie.Mai multe informații despre programul Tineri Lideri pentru Agricultură: cfro.ro/tineri-lideri/

 

Comentarii

comentarii