Acasă Cultura Clubul Lions Iris și UVT invită iubitorii de artă la cea de-a...

Clubul Lions Iris și UVT invită iubitorii de artă la cea de-a 15-a ediție Filoarte – Focus on Fashion

DISTRIBUIȚI

În 16 aprilie, la ora 18:30, în Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din Timișoara, Clubul Lions Iris invită iubitorii de artă la cea de-a 15-a ediție „Filoarte” – Focus on Fashion (curatori Andreea Palade Flondor, Andreea Plesa si Mihaela Visovan).

Coordonatoarea evenimentului este conferențiar universitar doctor Andreea Palade Flondor.

Câștigătorul concursului va beneficia de un sprijin financiar din partea Clubului Lions Iris, care de 15 ani susține tineri artiști aflați la început de drum.

Clubul Lions Iris a fost înființat în anul 2009, la inițiativa primului Club Lions din Timișoara, și este implicat în diferite activități în sprijinului comunității.

Alături de alte cluburi Lions din Timișoara, membrii Clubului Iris participă la diferite evenimente caritabile comune, care au drept scop dotarea cu aparatură medicală a mai multor spitale, dotarea cu echipamente necesare în școlile destinate copiilor cu nevoi speciale, renovarea unor școli din mediul rural etc.

Clubul Iris se implică în diverse acțiuni caritabile atât în oraș, cât și în mediul rural, activități care au ca beneficiari copii și tineri de toate vârstele, de la școlari, la elevi de gimnaziu și de liceu.

Acțiunile emblematice ale Clubului Lions Iris sunt „Lumină prin lectură”, activitate desfășurată în parteneriat cu Liceul Iris, și „Filoarte”, un eveniment organizat în colaborare cu Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara.

În cadrul activității „Lumină prin lectură”, elevii de la Liceul Special „Iris” beneficiază de sesiuni de lectură care au loc în Librăria Esotera.

Povestea „Filoarte” a început în aprilie 2010, în Foaierul Filarmonicii „Banatul”, unde Asociația Club Lions Iris din Timișoara, împreună cu Facultatea de Arte și Design au demarat un proiect cultural, cu titlul „Filoarte”, un proiect care își propunea să sprijine prin evenimente anuale tinerii artiști din diferite domenii – un vis care s-a și împlinit.

În decursul celor 14 ediții „Filoarte”, au avut loc vernisaje ale unor expoziții de sculptură, de pictură, de grafică, de tapiserie, de ceramică, de bijuterii, de design vestimentar și de fotografie, prin care Clubul Iris a promovat tineri artiști activi în diferite ramuri ale artei.

Pentru studenții de la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara posibilitatea de a expune propriile lucrări într-o expoziție personală nu reprezintă doar o experiență emoțională unică, ci și începutul drumului lor ca artiști.

 

Comentarii

comentarii