Acasă Politica Clubul Presei renaște

Clubul Presei renaște

DISTRIBUIȚI

La îndemnul lui Maricel Păcuraru, antreprenorul grupului de televiziuni Realitatea, și cu susținerea lui Cozmin Gușă și a Grupului de Gândire Liberă Gold FM, am decis să inițiez crearea Clubului Presei. Acest demers are drept scop asigurarea unei mai bune informări a cetățeanului, prin protejarea ziariștilor curajoși și asigurarea unei informări mai complete și mai oneste a cetățenilor. Acest demers este declanșat chiar acum, prin acest prim semnal.

Clubul Presei va fi organizat pe două secțiuni. Va exista un departament al redactorilor, toți jurnaliștii din țară având astfel posibilitate să se înscrie și să participe la luarea celor mai importante decizii. Și un departament al proprietarilor, rezervat caselor de presă, al cărui principală sarcină va fi să poarte cuvenitele negocieri cu autoritățile statului, astfel încât să fie asigurate garanții din ce în ce mai mari în ceea ce privește libertatea de expresie.

Prima convenție va avea loc în luna martie, când va fi aprobat statutul și  se va vota conducerea celor două departamente și, în final, Consiliul de Onoare, prin care acestea vor fi reprezentate.

Într-una din zilele următoare, cu sprijinul celor două entități de presă, trusturile Realitatea și Gold FM, și împreună cu consultantul Clubului Presei, Sarmiza Andronic, vă vom informa cu privire la modalitatea concretă de înscriere. Până atunci, fac apel la toți colegii din mass-media să popularizeze acest demers. Și, evident, să-l susțină. Împreună vom fi infinit mai puternici decât separat!

Comentarii

comentarii