Acasă Eveniment Clubul Rotary va sprijini proiectul “Timişoara – Capitală Culturală Europeană în 2020”

Clubul Rotary va sprijini proiectul “Timişoara – Capitală Culturală Europeană în 2020”

DISTRIBUIȚI

De la acţiuni de sprijin pentru categoriile sociale defavorizate (bătrâni instituţionalizaţi, tineri merituoşi, dar cu posibilităţi materiale reduse, persoane cu dizabilităţi), până la organizarea de evenimente culturale şi manifestări sportive de amploare, la dotarea de spitale şi editarea de cărţi, Clubul Rotary Timişoara se implică activ în sprijinul comunităţii timişorene, de la reînfiinţare, în 1994. „ Serveşte mai presus de sine” este deviza tuturor rotaryenilor. Despre priorităţile şi proiectele clubului, ZIUA de Vest a discutat cu Bogdan Aungurence (foto), noul preşedinte iulie 2010 – iulie 2011.

Ce priorităţi are Clubul Rotary Timişoara în 2010?

Noi împlinim 17 ani de existenţă, iar la anul facem majoratul, cum se spune, de la reînfiinţare, 1994. Acum, ne aflăm în ultimul an de adolescenţă. Vom organiza o campanie despre importanţa voluntariatului, dar mai cu seamă vom sprijini, împreună cu cluburile Lions şi cu celelalte organizaţii ale societăţii civile, autorităţile pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană în 2020. De asemenea, anul trecut, a fost semnat un protocol de colaborare, împreună cu cluburile Lions şi Fundaţia Română a Inimii, al cărui preşedinte este Dan Gaiţă, pentru desfăşurarea proiectului “Timişoara – inima mea”.

Ce înseamnă acest proiect?

Vrem să îmbunătăţim nivelul de trai al omului, sub orice formă – atât din punct de vedere medical, dar şi al existenţei de zi cu zi şi al modului cum fiecare îşi poate petrece timpul liber în mod sănătos, prin organizarea de acţiuni sportive. Vom strânge şi fonduri pentru a desfăşura activităţi de conştientizare a populaţiei despre importanţa prevenţiei accidentelor cardio-vasculare şi a avea o viaţă sănătoasă.

Clubul Rotary sprijină şi elitele – copiii cu rezultate deosebite la învăţătură, din Timiş?

“Bursele Rotary” sunt pentru elevii merituoşi şi le oferim în iarnă, după Balul Rotary, unde strângem fonduri pentru aceste burse. De asemenea, vom fi în continuare alături de Centrul de Excelenţă “Socrates”, alături de Fundaţia “Timişoara ‘89” sau de Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara, pe care noi le-am susţinut de-a lungul timpului. Vom organiza o întâlnire vocaţională la nivelul regiunii – prin care vom pune alături oamenii de afaceri pentru a vedea dacă se pot dezvolta afaceri între membrii rotary, iar, în urma acelor afaceri, să se doneze o parte din profit, pentru desfăşurarea de proiecte sociale.

E vorba de responsabilitatea socială a companiilor?

Bineînţeles. Orice companie ar trebui să organizeze proiecte sociale în spijinul comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.

De ce, în 1 iulie 2010, toate cele trei cluburi Rotary din Timişoara au organizat împreună ceremonia de predare-primire a preşedinţiei?

A fost o acţiune în premieră. Până acum, fiecare club îşi organiza propriile manifestări de predare-primire, iar politica Rotary este să facem acţiuni în comun.

Comentarii

comentarii