Acasă Economic Cluj – Napoca și Timișoara au cel mai scump transport public din...

Cluj – Napoca și Timișoara au cel mai scump transport public din România

DISTRIBUIȚI

Cluj – Napoca este orașul cu cele mai scumpe titluri de călătorie per unitate de timp din România, relevă o analiză publicată de Mobilitate Cluj Napoca. Astfel, cu un leu te poți plimba doar 10 minute cu autobuzul în orașul de sub Feleac, 30 de minute în București și 40 de minute în Iași.

„Deși în Municipiul Cluj-Napoca obișnuitul bilet încă reprezintă călătoria cu un singur vehicul, CTP Cluj oferă și bilete pe timp, la 3 lei – 30 de minute prin aplicație, respectiv 6 lei – 60 de minute prin SMS. În restul țării, biletele pe timp reprezintă titlul standard de călătorie, oferind până la de 4 ori mai mult timp de acces la serviciul de transport public”, arată Mobilitate Cluj Napoca.

Potrivit unei comparații între șase mari orașe din țară, Cluj – Napoca ar avea cel mai scump transport public. Astfel, pentru un leu, poți călători 10 minute în Cluj, 15 minute în Timișoara, 20 de minute în Brașov și Sibiu, 30 de minute în București și 40 de minute în Iași.

De asemenea, Cluj – Napoca este pe primul loc și când vine vorba de valoarea abonamentelor lunare. Astfel, un abonament lunar costă aici 177 de lei, față de 130 de lei în Timișoara sau 80 de lei în București, potrivit analizei menționate, scrie economica.net.

Comentarii

comentarii