Acasă Economic CNADNR va anunța la mijlocul lunii aprilie câștigătorii licitațiilor pentru patru tronsoane...

CNADNR va anunța la mijlocul lunii aprilie câștigătorii licitațiilor pentru patru tronsoane din autostrada Nădlac – Sibiu

DISTRIBUIȚI

 Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va anunța la mijlocul lunii aprilie câștigătorii licitațiilor pentru tronsoanele de autostradă Nădlac-Arad, Timișoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orăștie-Sibiu. Procesul de desemnare a câșigătorilor este dificil în condițiile în care sunt 64 de oferte ți trebuie analizate cu mare atenție propunerile tehnice. 

În ceea ce priveste criteriile de atribuire, prețul are o pondere de doar 30%, cea mai importantă fiind propunerea tehnică (70%). CNADNR a deschis în luna martie toate cele 64 de oferte depuse în cadrul licitațiilor pentru tronsoanele de autostradă Nădlac-Arad, Timișoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orăștie-Sibiu. Cel mai mare interes pentru construcția autostrăzilor a fost dovedit de companiile Impresa Pizzarotti, Tirrena Scavi, Astaldi și Strabag care s-au înscris în cursă pentru toate cele patru tronsoane. Companiile Spedition UMB (controlată de Dorinel Umbrărescu) și firma spaniolă FCC Construction participă la licitațiile pentru trei tronsoane. Majoritatea ofertantilor s-au asociat în consorții de câte doua-trei companii. Cele mai multe firme participante la licitații sunt străine. Printre cele din România, se află companii precum UMB, Romstrade, Tehnostrade, SCCF Iași și Hidroconstrucția. Tronsoanele de autostradă au ca durată de proiectare și execuție 30 de luni, din care 6 luni proiectare și 24 execuție, la care se adaugă 24 de luni garanție. Tronsonul Lugoj-Deva are o lungime de 27,4 kilometri, iar valoarea lucrărilor este estimată la 1,1 miliarde lei fără TVA. Nădlac-Arad are o lungime de 38,8 kilometri, valoarea acestui tronson fiind estimată la 993,6 milioane lei, fără TVA. Cele două loturi din Timișoara-Lugoj au o lungime de 35,1 kilometri, valoarea lucrărilor fiind estimată la 878,4 milioane lei, fără TVA (peste 1 miliard lei cu TVA). Pentru Orăștie-Sibiu, în lungime de 82 de kilometri, valoarea estimativă este de 2,9 miliarde de lei, fără TVA (3,5 miliarde lei cu TVA). Lucrările sunt finanțate prin fonduri europene.

Comentarii

comentarii