Acasă Actualitate CNAIR pregătește stabilirea unui nou constructor pentru Centura Sud

CNAIR pregătește stabilirea unui nou constructor pentru Centura Sud

DISTRIBUIȚI

În această primăvară am putea avea deja un nou constructor în teren pe șantierul abandonat al Centurii Sud, a spus, vineri, la Timișoara, ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu. În acest moment se lucrează la studiul care stabilește stadiul lucrărilor realizate de cei de la Tirrena Scavi, cu care a fost reziliat contractul stabilirea noului constructor pentru acest tronson de centură se va face mai rapid, pe noua legislație, așa că în primăvară un nou constructor ar putea deja să intre pe șantier.

În acest moment 60% de lucrări au fost deja realizate de fostul constructor, așa că nu ar mai fi probleme mari de depășit, desigur, dacă nu ne gândim la cele birocratice. Proiectul există deja, deci nu mai trebuie traversată și această etapă.

”Am reziliat contractul, după cum știți, nu am vrut să ajungem în această situație. La finalul lunii februarie va fi terminat raportul pe ce înseamnă lucrările deja executate. Licitația penntru un nou constructor se va face după noua lege, vrem să o facem rapid, și un constructor să intre în această primăvară pe șantier. Dacă cei care fac studiule vor ține de termen, la finalul lui februarie îl avem gata, astfel ca CNAIR pe procedurile noi să țină această licitație.. Avem aproape 60%. dacă un constructor serios va câștiga nu mai e mult de lucru. Vreau să se întâmple în 2023”.

Tot pentru acest an dorește Grindeanu să se finalizeze și investiția pentru noul drm de legătură spre o nouă descărcare de pe A1, la Covaci, de la bifurcația spre Sânandrei.

”Trebuie să se termine și descărcarea de pe A1, sunt la 21%, din total lucrări executate. Dacă scădem lunile în care vremea nu te lasă să lucrezi, sunt mai mult decât suficiente cele rămase, nu sunt tuneluri, lucrări de arhitectură, e destul de simplă realizarea”, a mai menționat ministrul Transporturilor.

Revenind la centură,  în ceea ce privește ultimul tronson din aceasta, cel de Vest, deși nu s-a putut realiza transferul lucrării spre autoritățile locale, lucrarea a mers înainte.

Comentarii

comentarii