Acasă Actualitate CNSC cere Primăriei Timișoara modificarea condițiilor din dosarul de licitație pentru administrarea...

CNSC cere Primăriei Timișoara modificarea condițiilor din dosarul de licitație pentru administrarea cimitirelor

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este nevoită să schimbe dosarul de licitație pentru găsirea unei firme private care să preia în concesiune administrarea cimitirelor din oraș. Decizia, care va fi supusă votului consilierilor locali se ia ca urmare a unei decizii emise de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, acolo unde a fost reclamată de unul dintre potențialii candidați, societatea Denisalex, cea care a și primit temporar administrarea unor cimitire din Timișoara și care are contracte de ani de zile cu municipalitatea pe acest domeniu.

CNSC a admis plângerea depusă și a cerut primăriei să modifice o serie de prevederi din caietul de sarcini. Cea mai importantă se referă la durata contractului. Inițial, primăria propunea un contract pe un an de zile, perioadă în care să se apuce de făcut acte și strategii prin care să se facă o structură a municipalității, care să se ocupe de administrarea cimitirelor, fără ca aceasta să fie atribuite unei firme private. Deși s-a cerut ca administrarea să rămână la o firmă privată permanent, până la urmă, primarul a acceptat doar un contract pe maxim doi ani.

Societatea Denisalex SRL a contestat această prevedere din dosarul de licitație și CNSC i-a dat dreptate. Legea spune că aceste contracte de concesiune a administrării cimitirelor se fac pe minim cinci ani și nu pe doi. În concluzie, prevederea trebuie acum adaptată în caietul de sarcini.

O altă prevedere contestată de Denisalex și pentru care CNSC i-a dat dreptate se referă la întreținerea monumentelor personalităților și eroilor, deși legea spune că acestea se întrețin din banii UAT. La Timișoara avem Cimitirul Eroilor, unde sunt sute de morminte ale celor căzuți la Revoluție, iar întreținerea acestora ar costa enorm pentru firmă. În precedentul contract de concesiune aceste servicii erau realizate de Horticultura.

Comentarii

comentarii