Acasă Eveniment Şcoală cu pumnul, la Teremia Mare

Şcoală cu pumnul, la Teremia Mare

521
DISTRIBUIȚI

Profesorul de matematică din Teremia Mare, Florentin Ibrian, îşi terorizează elevii la ore, spun unii părinţi. Nu degeaba elevii acestuia au avut cele mai slabe rezultate din ţară la evaluarea naţională la matematică. Din 44 de elevi, au reuşit să promoveze doar 3. Săptămâna trecută, profesorul bătăuş a recidivat din nou. Acesta este acuzat de un micuţ de la şcoala din Teremia Mare că l-a bătut şi i-a vorbit ca la uşa cortului, fără a fi vinovat de ceva. Mama băiatului este supărată foc. Femeia spune că nu este posibil să îţi trimiţi copilul la şcoală şi acesta să se întoarcă bătut de un profesor. „Băiatul meu a venit de la şcoală plângând şi spunându-mi că a fost bătut de profesorul de matematică. Mai mulţi colegi de-ai copilului meu au fost bătuţi de acest profesor, care, după părerea mea, nu mai are ce căuta în şcoala noastră. Am depus plângere la poliţie şi la conducerea şcolii, acum aştept să văd ce măsuri se iau împotriva acestui dascăl”, spune Florica Adoc, mama elevului bătut.

“Nu am bătut pe nimeni, aici este mâna primarului”

Florentin Ibrian, profesorul care este acuzat de agresiuni fizice de către proprii elevi, neagă această situaţie. ”Eu nu am bătut niciun elev în viaţa mea. La mijloc este mâna primarului, care le-a dat bani copiilor şi părinţilor să spună astfel de aberaţii”, spune profesorul de matematică Florentin Ibrian. Cu toate acestea, rămân însă mai multe semne de întrebare, asta pentru că la şcoala din Teremia Mare învaţă cel puţin şase elevi care spun cu mâna pe inimă că au fost bătuţi de acest profesor.

Cosmin Sântean: “Îl voi acţiona în instanţă pe acest professor”

Primarul comunei Teremia Mare, Cosmin Gheorghe Sântean, spune că acest profesor de matematică face afirmaţii gratuite. ”Eu am apelat pentru aceste probleme de la şcoala din Teremia Mare la OADOR, care a şi mediatizat cazul băiatului care a fost bătut la şcoală, precum şi cazul micuţului care a fost primit cu greu la grădiniţa din localitate. Acest profesor de matematică minte cu neruşinare. Cum să le dau eu bani copiilor să mintă?”, spune râzând primarul din Teremia Mare.

Consiliul profesoral ţine cu profesorul acuzat

Directoarea şcolii din Teremia Mare a cerut consiliului profesoral să îl ancheteze pe Florentin Ibrian, profesorul de matematică care e acuzat de elevii şcolii din localitate de violenţă fizică. Însă acest consiliu profesoral, format din toţi dascălii şcolii, a hotărât, fără să ancheteze, că profesorul nu a greşit cu nimic. O comisie de la Inspectoratul Şcolar Timiş a ajuns la aceeaşi concluzie, însă ce este ciudat este că nici această comisie nu l-a audiat pe elevul bătut. Aşa se face că inspectorii au venit, au vorbit doar cu profesorul de matematică, pe care l-au şi scos basma curată. “Această comisie nu şi-a făcut treaba aşa cum trebuia”, spune Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general de Timiş.
Aceasta este convinsă că la Teremia Mare se întâmplă ceva necurat. ”A fost o comisie de la noi, dar nu sunt mulţumită de rezultatele anchetei, pot spune că nici nu prea a avut loc o anchetă. Săptămâna aceasta va merge o altă comisie, care sper eu să elucideze misterul de la şcoala din Teremia Mare şi problemele de aici să se termine o dată pentru totdeauna”, mai spune Mariana Eftimie.

Comentarii

comentarii