Acasă Actualitate “Şcoala părinţilor”, la Timişoara

“Şcoala părinţilor”, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş a lansat, vineri, 15 mai, proiectul “Şcoala părinţilor”, în sprijinul părinţilor din Timişoara şi Timiş, în vederea dezvoltării abilităţilor parentale, de îngrijire şi creştere adecvată a copiilor. Unul dintre obiective este îmbunătăţirea abilităţilor părinţilor în ceea ce priveşte îngrijirea  şi dezvoltarea copiilor.
Este vorba de cunoaşterea de către părinţi a particularităţilor individuale şi de vârstă ale copilului; informarea părinţilor în probleme fundamentale ale îngrijirii şi educării copilului; stimularea procesului de atocunoaştere pentru identificarea propriilor nevoi şi separarea acestora de nevoile copiilor şi managementul furiei.
Un alt obiectiv este creşterea şi dezvoltarea reţelei de sprijin comunitar formată din părinţii incluşi în programele de educaţie parentală.
Este vorba de reducerea izolării părinţilor, prin relaţionarea cu alţi părinţi şi creşterea capacităţii de identificare a factorilor de sprijin pentru soluţionarea problemelor proprii.
Proiectul se adresează tuturor părinţilor care doresc să cunoască mai multe despre creşterea şi educarea copiilor; doresc să înveţe noi metode de a face faţă nevoilor de dezvoltare şi particularităţilor individuale ale propriilo copiilor şi au nevoie de sprijin informaţional şi emoţional în relaţia cu propriii copii.
Părinţii vor participa la întâlniri la sediul DGASPC, mediate de un psiholog, şi structurate pe teme de interes în ceea ce priveşte dezvoltarea copilului, creşterea şi educarea acestuia.
Proiectul se desfăşoară în perioada iunie  – decembrie 2009.
Părinţii interesaţi trebuie să depună o cerere de solicitare la sediul DGASPC Timiş, începând din 15 mai, în Piaţa Regina Maria, vis a vis de Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” Timişoara.

Comentarii

comentarii