Acasă Actualitate COD GALBEN de furtuni

COD GALBEN de furtuni

1175
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod Galben de furtuni pentru jumătatea denord a ţării, valabil până miercuri noapte.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 02 iulie ora 12 – 04 iulie, ora 10

Fenomene vizate: disconfort termic accentuat și caniculă, manifestări de instabilitate atmosferică

Marți, 02 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Miercuri, 03 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 iulie, ora 12 – 02 iulie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări temporar puternice ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Comentarii

comentarii