Acasă National COD GALBEN de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin

COD GALBEN de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin

275
DISTRIBUIȚI

inundatii-101

Râurile mici din bazinele Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, sunt marţi, până la ora 18.00, sub avertizare cod galben de inundaţii, din cauza scurgerilor pe versanţi şi a creşterilor de niveluri şi debite, în urma ploilor torenţiale.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor pentru râurile mici din judeţele Timiş şi Caraş-Severin a intrat în vigoare la ora 09.15 şi este valabilă până la 18.00.

“Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin)”, potrivit INHGA.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale, se pot produce şi pe alte râuri mici din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Meteorologii au avertizat că, de marţi dimineaţă până miercuri seară, în toate judeţele ţării vor fi ploi torenţiale, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de marţi, ora 04.00, până miercuri, ora 22.0, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat şi Crişana, apoi în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 – 40 de litri pe metru pătrat.

Sursa

Comentarii

comentarii