Acasă Actualitate Cod galben de inundații pe râurile Timiș, Bega și Cerna, în județele...

Cod galben de inundații pe râurile Timiș, Bega și Cerna, în județele Timiș și Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atenționează că a fost anunțat un Cod galben de inundații în județele Timiș și Caraș Severin, pentru râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiș și Cerna.

Conform INGH, în intervalul 12.05.2021 ora 17:00 – 13.05.2021 ora 14:00, se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri cu depășirea cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Bega – bazin superior amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (județul Timiș).

Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (județele Timiș și Caraș-Severin).

Cerna– bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (județele Caraș-Severin și Gorj)

ABAB Banat recomandă populației să nu circule prin zonele aflate sub atenționare și să nu desfășoare activități în ape sau în preajma apelor.

De asemenea, atenționăm autoritățile locale să îndepărteze depozitele de deșeuri de pe maluri sau din cursurile de apă pentru că pot obtura secțiunile de scurgere și pot provoca inundații cu caracter local -este mesajul ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii