Acasă Actualitate Cod galben de vânt și viscol în Timiș, de-a lungul întregului weekend...

Cod galben de vânt și viscol în Timiș, de-a lungul întregului weekend al lansării TM2023

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș atenționează că la nivelul județului Timiș este valabilă o atenționare meteorologică cod galben de vânt și viscol, cu intensificări de peste 70 km/h. Atenționarea este valabilă în intervalul 17.02.2023 ora 20:00 – 20.02.2023 ora 10:00.

La Timișoara, chiar în această perioadă, au loc evenimentele de lansare a programului de Capitală Europeană a Culturii. Astfel, dacă vreți să luați parte la manifestații, ar fi indicat să respectați recomandările ISU Timiș:

„Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informat‌ii despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”.

 

Comentarii

comentarii