Acasă Eveniment Cod portocaliu de inundații, în Timiș și Caraș Severin, până sâmbătă la...

Cod portocaliu de inundații, în Timiș și Caraș Severin, până sâmbătă la ora 2 noaptea

525
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara a transmis o vertizare hidrologică Cod portocaliu de inundații pentru fenomene imediate și cere atenție sporită în bazinele Cernabora, Știuca și Spaia – afluenți ai râului Timiș.

Momentul producerii: vineri 14.05.2021 ora 19:00 –sâmbătă 15.05.2021 ora 02:00

Bazinele afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Timișului aferenți sectorului aval confluență cu râul Bistra – amonte stația hidrografică Lugoj județele Timiș și Caraș Severin.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce ȋn continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Timișului aferenți sectorului aval confluență cu râul Bistra – amonte S.H. Lugoj, județele Caraș-Severin și Timiș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Cernabora, Știuca și Spaia.

Comentarii

comentarii