Acasă Actualitate Cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Vreme severă până duminică...

Cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Vreme severă până duminică dimineaţă

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de fenomene extreme. Astfel, de astăzi, de la ora 15.00, intră în vigoare un cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în 12 judeţe, până duminică dimineaţă. De asemenea, un cod galben de furtuni va afecta, integral sau parţial, 11 judeţe.

Codul portocaliu de ploi şi vijelii este valabil în intervalul 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în   nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Comentarii

comentarii