Acasă Actualitate Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în Timiș. Se vor acumula...

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în Timiș. Se vor acumula peste 40l/mp, iar vântul va bate cu viteze de 90 km/h

DISTRIBUIȚI

Meteorologii avertizează că sâmbătă vor fi furtuni în mai multe zone din vestul României. Ei au emis cod portocaliu de averse torențiale și vijelii.

Codul portocaliu este valabil sâmbătă, până la ora 18.00. Specialiștii anunță că în zonele menționate vor fi „averse torențiale care vor acumula peste 35…40l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină”.

În Timiș vor fi „frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 80…90 km/h, vijelie, grindină și averse torențiale care vor acumula peste 25…35 l/mp”. Sunt vizate Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Comloșu Mare, Cenad, Teremia Mare, Beba Veche și Valcani.

„Totodată, sunt emise două avertizări hidrologice COD GALBEN și COD PORTOCALIU pe râurile:

Bega Veche,

Bega – amonte S.H. Balinț,

Timiș – amonte S.H. Lugoj;

Bega – amonte S.H. Făget;

Bârzava – amonte S.H. Gătaia, Moravița”, informează ISU Timiș.

Conducerea ISU Timiș a dispus următoarele măsuri:

– prealarmarea Grupei Operative de la nivelul Centrului Operațional Județean;

– înștiințarea localităților vizate pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute în astfel de situații de urgență;

– la nivelul subunităților de intervenție: verificarea utilajelor și accesoriilor de intervenţie în situații de urgență generate de inundaţii și fenomene meorologice periculoase (drujbe, motopompe, electropompe, motogeneratoare, unelte de mână, echipamente de protecție).

Comentarii

comentarii