Acasă Actualitate Cod roșu de ploi puternice în șase localități din vestul țării

Cod roșu de ploi puternice în șase localități din vestul țării

402
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de ploi puternice până la prânz, în mai multe localități din Bihor. De asemenea, hidrologii au emis și o avertizare cod roșu de inundații, care vizează mai multe râuri din județ.

Meteorologii ANM au emis marți dimineață un cod roșu de ploi valabil până la ora 12.00 în mai multe zone ale județului Bihor. Localitățile vizate sunt Buntești, Pietroasa, Remetea,Curățele, Budureasa și Căbești din județul Bihor.

Specialiștii vorbesc despre averse importante cantitativ care vor acumula 25…35 l/mp.

În ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat în jur de 65 l/mp, iar în ultimele 12 ore, în jur de100 l/mp.

Cod roșu de inundații pe mai multe râuri din Bihor şi Cluj

Hidrologii au emis un cod roșu de inundații pe mai multe râuri din judeţele Cluj şi Bihor.

Avertizarea este valabilă în intervalul 18.05.2021 ora 09:55 – 18.05.2021 ora 16:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior amonte Ac. Leșu,

Drăgan – bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede),

Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Beiuș – amonte confluență cu râul Valea Roșie, Valea Roșie, județele: Bihor și Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin amonte S.H. Șuștiu, Crișul Negru – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Șuștiu – amonte confluență cu râul Valea Roșie.

Comentarii

comentarii