Acasă Actualitate Mesaj RO-Alert: Cod roşu de temperaturi extreme în vestul țării

Mesaj RO-Alert: Cod roşu de temperaturi extreme în vestul țării

DISTRIBUIȚI

Avertizare meteo ANM de vreme severă în următoarele zile. Meteorologii au emis un cod roşu de temperaturi extreme în vestul ţării, dar şi o avertizare de furtuni puternice.

Prima avertizare meteo emisă de ANM este un cod roşu de temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat Interval de valabilitate şi este valabilă pentru astăzi.

În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot astăzi, ANM a emis o avertizare cod portocaliu. În sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica.

Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

O altă avertizare, valabilă tot astăzi, 23 iulie 2022, este un cod galben de caniculă. Potrivit ANM, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.

Comentarii

comentarii