Acasă Administraţie Colaborare între Timiș și Caraș: „train-tram” pe ruta Reșița Sud – ...

Colaborare între Timiș și Caraș: „train-tram” pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timișoara Nord

DISTRIBUIȚI

Consiliile Județene Caraș-Severin și Timiș, alături de municipiile reședință de județ, Reșița și Timișoara, au decis să intre într-un parteneriat menit a dezvolta cinci proiecte de infrastructură majore.

Prin acordul de parteneriat se urmărește colaborarea în vederea realizării de proiecte comune de transport și mobilitate în cele două județe, precum și pentru asigurarea cadrului necesar accesării de finanțări, implementării și monitorizării acestor proiecte.

Mai exact, cele patru administrații își propun să modernizeze infrastructura feroviară pentru implementarea soluției de transport de tip „train-tram” pe ruta Reșița Sud –  Bocșa – Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara. În plus, se are în vedere o asemenea soluție tehnică și pe ruta Berzovia – Oravița – Anina.

Se dorește astfel construirea unui nou drum, expres, cu trei benzi, între Berzovia – Buziaș – Topolovățul Mare – Autostrada A1. Este avută în vedere și extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă – Buziaș (DJ 592), cât și modernizarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul DN 68A (Coşava) – Tomeşti – Luncanii de Sus – limită de județ CS – DN 68 (Voislova).

„Beneficiem de un context administrativ favorabil, în care partenerii noștri din Caraș, atât de la județ, cât și de la municipiu, sunt pe aceeași undă cu noi. Și ei, dar și noi, dezvoltăm echipe performante de accesare a fondurilor europene. Nu sunt proiecte ușor de realizat și nici nu vor fi făcute peste noapte, dar nu am venit la Consiliu să gândim mărunt. Nu ne autoimpunem limite. Noua formulă a puterii de decizie la nivelul celor două județe va arăta că se poate să ducem la capăt proiecte mari.”, spune Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Pentru a deveni funcțional, parteneriatul trebuie să treacă prin votul fiecărui consiliu județean. În ceea ce privește CJT, documentul a fost aprobat deja miercuri.

Comentarii

comentarii