Acasă Eveniment Colaborare româno-ungară în domeniul televiziunii

Colaborare româno-ungară în domeniul televiziunii

548
DISTRIBUIȚI

„Fără frontiere – Media care uneşte popoare” – proiect dezvoltat de Jimbolia, Sânnicolau Mare şi Mako
Primăria Jimbolia, în parteneriat cu Televiziunea Orăşenească Makó şi cu Primăria Sânnicolau Mare, implementează, pe durata a 18 luni, proiectul cu titlul „Fără frontiere – Media care uneşte popoare”, în valoare de 136. 000 euro, derulat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria–România 2007–2013. Lider de proiect este Televiziunea Makó, cu care Jimbolia a încheiat cu succes un proiect, în anul 2006. (Acest proiect este continuarea celui din 2006). Prin acest proiect urmează ca partenerii din Jimbolia şi Sânnicolau Mare să realizeze ministudiouri în cele două localităţi şi să continue calificarea personalului care urmează să deservească cele două studiouri. În cadrul proiectului se vor desfăşura câte două ateliere de lucru şi se vor realiza şase filme în fiecare localitate parteneră şi 6 talk show–uri în Makó. Atelierele de lucru vor oferi posibilitatea schimburilor de experienţă şi se vor desfăşura concomitent cu câte un eveniment major din viaţa localităţii. Filmele vor avea ca teme: conservarea patrimoniului naţional, cooperarea multiculturală, mediul înconjurător etc. Aceste filme vor pune un accent deosebit pe viaţa grupurilor dezavantajate ( romi, femei, persoane cu handicap). Filmele vor fi difuzate prin reţelele de cablu locale.

Jimbolia şi Sânnicolau Mare vor achiziţiona echipament tehnic în valoare de 27.800 euro

Partenerul Lider, Makó TV, va achiziţiona echipament tehnic necesar dezvoltării studioului, în valoare de 27.840 euro, iar Jimbolia şi Sânnicolau Mare vor achiziţiona echipament tehnic în valoare de 27.800 euro, necesar înfiinţării ministudiourilor. Astfel, Jimbolia va achiziţiona două camere video cu standuri o cameră video (SD/HD, DV-DV cameră digitală VCR). În Jimbolia, Studioul de televiziune va funcţiona în incinta Casei de Cultură.
Sâmbătă, 4 decembrie 2010, va avea loc la Jimbolia primul atelier de lucru din cadrul proiectului. Atelierul de lucru se desfăşoară în paralel cu Festivalul Internaţional „O, Brad Frumos!”, ceea ce, de fapt, conferă participanţilor prima temă de film: istoria muzicală a Jimboliei, a culturii muzicale bănăţene şi continuitatea activităţii corale în ţinuturile bănăţene.
Persoană de contact: Takacs Etelca, tel. 0751-066045.

Comentarii

comentarii