Acasă Administraţie Colegiul Tehnic E. Ungureanu mai are de aşteptat până la reabilitare

Colegiul Tehnic E. Ungureanu mai are de aşteptat până la reabilitare

DISTRIBUIȚI

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” din centrul Timişoarei nu are şanse prea mari de a fi reabilitat prea curând, iar dacă va reuşi să îmbrace haina nouă până în anul 2021 ar fi de-a dreptul o minune. Asta, pentru că abia acum a fost depus un proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanţare “Reabilitare construcţii, instalaţii clădire B2 la Colegiul Tehnic E. Ungureanu” şi a cheltuielilor aferente. Totul s-ar face pe fonduri europene şi locale.

Proiectul prevede că cererea de finanţare va fi depusă în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, operaţiunea: Creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă.

Valoarea totală a proiectului “Reabilitare construcţii, instalaţii clădire B2 la Colegiul Tehnic E. Ungurenu”, este de 32.948.274,33 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 4.738.740,00 lei şi valoarea totală neeligibilă de 28.209.534,33 lei.

“Se aprobă alocarea din bugetul local a contribuţiei proprii în proiect a Municipiului Timişoara în cuantum de 28.304.309,13 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului în cuantum de 28.209.534,33 lei, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 94.774,80 lei, reprezentând cofinanţarea proiectului (…). Se aprobă efectuarea tuturor cheltuielilor necesare pentru implementarea activităţilor din cererea de finanţare, în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor eligibile din instrumente structurale”, se spune în proiectul de hotărâre.

Colegiul “E. Ungureanu”, fondat la sfârşitul secolului XVIII ca şcoală duminicală pentru ucenici, iar în 1995, transformat în actualul grup şcolar industrial, a devenit în 2010 şcoală europeană, dar clădirea se prăbuşeşte. Nu de puţine ori, în ultimii ani, de pe pereţii exteriori s-au desprins bucăţi mari de tencuială, care au pus în pericol siguranţa trecătorilor.

Comentarii

comentarii