Acasă Administraţie Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara poate intra în reabilitare. Urmează să...

Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara poate intra în reabilitare. Urmează să fie semnat contractul pentru execuție

DISTRIBUIȚI

colegiul ungureanu

Recent, licitația lansată de Primăria Timișoara pentru execuția lucrărilor de reabilitare la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara a ajuns la final. Mai rămâne doar ca primarul Dominic Fritz să semneze contractul și să fie dat ordinul de începere a lucrărilor până când clădirea istorică a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900, să fie renovată pentru 18 milioane de lei. Durata de realizare va fi de 21 de luni – 3 luni proiectare și 18 luni execuție propriu-zisă – , iar lucrările de construcții-montaj vor avea termen de garanție de minimum 5 ani.

„Avem în Piața Huniade două licee cu o însemnate mare pentru istoria, dar și viitorul, de inovație în inginerie a Banatului: Colegiul Tehnic I.C. Brătianu și Colegiul Tehnic E. Ungureanu. La liceul Brătianu lucrările de renovare se vor finaliza în acest an, iar la Colegiul Ungureanu în 2023. Aici învață viitori experți în automatizări, telecomunicații sau instalații electrice și merită condiții bune de educație și acces la o infrastructură educațională de înaltă clasă”, a declarat Fritz.

În cadrul contractului, proiectarea va viza actualizarea documentația tehnico – economice, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului, întocmirea auditului energetic final, actualizarea documentației tehnico-economice, întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru avizul ISU și pentru scenariul de securitate la incendiu, întocmirea proiectului „așa cum a fost construit” (as built), întocmirea expertizei termice și energetice și documentarea informațiilor pentru cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare. În același contract, vor fi avute în vedere și echiparea colegiului cu echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare.

Inițial, valoarea contractului era estimată la 20,35 milioane de lei, fără TVA. După licitație, fiind depuse trei oferte, suma a ajuns la 17,98 milioane de lei. Oferta declarată câștigătoare a fost depusă de: asocierea S.C. CONSTRUCTIM S.A. (lider), SC EXTRA-PROMPT S.R.L. și S.C. ATELIERUL ARHITEXT S.R.L., având  ca și subcontractanți: CBM ELPRO INSTAL S.R.L.; PRODAO-ING S.R.L., BICONECT S.R.L.

Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019, pentru o valoare totală de 32.948.274,33 de lei, TVA inclus, cu valoare eligibilă de 29.336.879,86 de lei și valoarea nerambursabilă de 4.732.038,70 lei.

Comentarii

comentarii