Acasă Actualitate Colterm ar putea primi 100 de milioane de lei din partea primăriei...

Colterm ar putea primi 100 de milioane de lei din partea primăriei pentru a-și achita certificatele de CO2

DISTRIBUIȚI

Vineri, 17 martie, reprezentanții primăriei au anunțat organizarea a două ședințe de consiliu local săptămâna viitoare. Prima, pentru marți, este convocată de primar. Cea de-a doua, pentru joi, este convocată de 11 consilieri locali. Pe lângă extravaganța modului de convocare – fiind doar al doilea plen convocat de consilierii locali în acest mandat –, ședința din urmă se remarcă și prin faptul că se va discuta problema Colterm. Mai exact, vorbim de proiectul de hotărâre „privind aprobarea achitării către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. a sumei de 100.000.000 lei cu titlul de ” Avans subvenții diferență de preț și tarif la energia termică livrată populației” cu destinația achiziție certificate de gaze cu efect de seră(EUA) aferente anului 2022”.

După cum spune și numele proiectului, este vorba despre o modalitate prin care Colterm ar putea primi 100 de milioane de lei, adică aproximativ valoarea totală a certificatelor de poluare pe care trebuie să le achite. În cazul în care nu le va avea până la 31 aprilie, societatea va primi, la fel ca și în anii precedenți, amenzi de câteva zeci de milioane de lei. Lucru care de această dată ar aduce aproape sigur și falimentul.

Vă amintim că problema Colterm – sau mai bine spus lipsa unor soluții la aceasta – a fost discutată și în prima ședință convocată de consilieri locali. În 7 februarie, Roxana Iliescu (PRO România), cea care a și inițiat acea ședință, atrăgea atenția că se apropie termenul limită, iar primăria nu face nimic. Au fost prezentate eventuale soluții, însă cum între timp nu s-a făcut mare lucru, tot Roxana Iliescu a mai avut o ieșire publică pe subiect.

Comentarii

comentarii