Acasă Actualitate Colterm clarifică problema certificatelor verzi: ”Achiziționăm certificate de poluare, nu certificate verzi!”

Colterm clarifică problema certificatelor verzi: ”Achiziționăm certificate de poluare, nu certificate verzi!”

DISTRIBUIȚI

După ce premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, că, între măsurile luate de Guvern pentru stoparea creşterii facturilor, se numără şi eliminarea certificatelor verzi, până la finalul anului, au existat voci care să susțină că administrația Fritz a scăpat de unele probleme. Se presupunea că societatea Colterm nu mai trebuie să cumpere aceste certificate de poluare, ramanand in vigoare cele achizitionate anul trecut, aproape 70.000 din cele 201.000 pe care trebuia sa le plateasca.

Din păcate nu este așa. Colterm vrea să clarifice problema certificatele verzi, în urma zvonurile neclare din mass-media! Astfel, Colterm explică faptul că certificatele verzi se acordă producătorilor de energie din resurse regenerabile.

Asta ca o susținere pentru investițiile pe care aceștia le fac în astfel de surse, iar populația și agenții economici plătesc, prin facturile emise de furnizorii de energie, o componentă a certificatelor verzi.

”Compania de Termoficare Colterm SA este obligată să achiziționeze certificate de poluare (EUA), care nu au nici o legătură cu certificatele verzi.

Așadar, pentru compania Colterm SA există în continuare obligativitatea achiziționării certificatelor EUA, care – subliniem din nou – sunt diferite de certificatele verzi” – explică Cristian Alexandru Amza, administrator special.

Comentarii

comentarii