Acasă Actualitate Colterm închide robinetul cu încălzire pentru sezonul în curs

Colterm închide robinetul cu încălzire pentru sezonul în curs

DISTRIBUIȚI

Pe data de 2 mai societatea Colterm Timișoara va proceda la oprirea furnizării de agent termic. Reluarea va avea loc în luna octombrie, a anunțat societatea Colterm,

Cu multe hibe, cu temperaturi mai scăzute în calorifere, cu certuri între cei care administrează compania Colterm și acționarul unic, Primăria Timișoara, societatea de termoficare a orașului a mai depășit un an fără a lăsa cetățenii care au ales să rămână în sistem fără să înghețe în case. Acum urmează închiderea alimentării cu energie termică

Compania Colterm îi informează pe abonați că, la data de 2 mai 2023, se încheie sezonul de încălzire 2022-2023. Astfel, începând cu ora 08.00, se sistează încălzirea în municipiul Timișoara, aceasta urmând să fie reluată în octombrie (în funcție de condițiile meteo, evident), când vom porni noul sezon de încălzire 2023-2024.

”Dorim să le mulțumim încă o dată abonaților noștri pentru înțelegerea arătată și pentru că ne-au rămas alături. Totodată, mai dorim să îi asigurăm pe clienții noștri că facem în continuare toate eforturile necesare creșterii calității serviciilor pe care le furnizăm, astfel încât pentru viitorul sezon rece confortul abonaților să fie pe măsura așteptărilor tuturor”, a transmis Colterm.

Certificate de poluare, primite gratuit

Societatea Colterm s-a achitat în această primăvară de obligații pentru ultimul an de activitate. Compania a făcut cunoscut câteva dintre culisele acestei operațiuni de achiziție, prețul operațiunii a depășit 18 milioane de euro,

 

Cel mai important, obligațiile de mediu au fost acoperite,

”Dorim să aducem la cunoștința timișorenilor faptul că am reușit să îndeplinim pe deplin obligațiile de mediu privind certificatele de poluare EUA, aferente anului 2022, respectiv să obținem un număr total de 227.582 certificate, din care 182.622 pentru CET Sud și 44.960 pentru CT Centru”, a informat Colterm.

Compania a făcut cunoscută procedura de achiziție, surpriza este că o parte din aceste certificate a fost obținută gratuit.

Mai exact, Colterm S.A. – în insolvență a primit, cu titlu gratuit, un număr de 29.059 certificate EUA (16.674 pentru CET Sud și 12.385 pentru CT Centru), diferența de 198.523 fiind cumpărată. Au fost achiziționate 165.948 pentru CET Sud și 32.575 pentru CT Centru. Valoarea totală a certificatelor de poluare EUA achiziționate s-a ridicat la suma de 18.204.354 euro, însemnând un preț mediu aferent celor patru tranzacții efectuate în vederea achiziției de 91,6989 euro / certificat.

 

Comentarii

comentarii