Acasă Actualitate Colterm își începe programul de investiții cu un eșec. Pierde 20 de...

Colterm își începe programul de investiții cu un eșec. Pierde 20 de milioane de lei „din cauza depunerii unei documentații incomplete”

DISTRIBUIȚI

La finalul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz prezenta un plan de investiții prin care Colterm să treacă spre folosirea unor surse alternative pentru producerea agentului termic. Au fost înființate mai multe societăți la care compania de termoficare să fie unic acționar, iar de curând au fost depuse și cereri de finanțare prin PNRR.

Numai că prima dintre acestea, „SC Energyprod Sunny SRL”, și-a văzut proiectul de producere a hidrogenului respins, anunță Roxana Iliescu, consilier local PRO România. Investiția ar fi fost de 20 de milioane de lei. Tot aceasta spune și motivul: „documentație incompletă”. Cu această ocazie, Roxana Iliescu lansează noi critici referitoare la „seriozitatea” oamenilor din conducerile primăriei și Colterm.

Roxana Iliescu a prezentat veștile într-o postare pe rețelele de socializare:

„Marele program de investiții demarat de Colterm în acest an în vederea dezvoltării și diversificării capacităților de producție a energiei electrice și termice a început cu un mare EȘEC!!

Astfel, proiectul «Instalație de producere a hidrogenului la CET Sud Timișoara», depus de SC Energyprod Sunny SRL (al cărui asociat unic este Colterm SA) în cadrul PNRR Pilonul 1 Tranziția verde submăsura 2.2 Sprijinirea investițiilor în construirea capacității pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză, a fost RESPINS! 🤦🏻‍♀️

Proiectul prevedea atragerea a 20.224.626,60 lei în vederea punerii în funcțiune a unei instalații de electroliză pentru obținerea de hidrogen verde la CET Sud Timișoara, respectiv a unui combustibil regenerabil. Implementarea acestui proiect avea obiectiv înlocuirea treptată a gazului. Mai mult decât atât, «funcționarea pe H2 ar elimina obligația achiziției de Certificate de CO2, pentru energia electrică și termică produsă în cogenerare de înaltă eficiență» (extras din Adresa Colterm nr 16385/26.07.2022).

Ca să realizați penibilul situației și să aveți o idee a seriozității cu care tratează oamenii ăștia viitorul termiei (cum le place lor să spună) în Timișoara, vă spun faptul că dosarul a fost respins din cauza depunerii unei documentații incomplete!”.

Comentarii

comentarii