Acasă Actualitate Coltermul a primit deja refuzuri de plată pentru gigacalorie

Coltermul a primit deja refuzuri de plată pentru gigacalorie

522
DISTRIBUIȚI

Colterm vrea să-şi recupereze banii de pe perioada suspendării hotărârii care mărea preţul gigacaloriei

După ce a câştigat procesul cu Instituţia Prefectului, care a atacat în instanţă scumpirea gigacaloriei, Coltermul vrea să-şi recupereze banii ţinând cont că, pe timpul judecatei, hotărârea de scumpire a gigacaloriei a fost suspendată. Acum, Colterm a trimis utilizatorilor înştiinţare cum că vor fi taxaţi în plus. Totuşi, unii preşedinţi de asociaţii de proprietari au refuzat să facă acest lucru şi au trimis refuzul asociaţiei pe adresa Colterm. 12 preşedinţi de asociaţii de locatari au făcut acest lucru până luni dimineaţă. Colterm are de recuperat peste 18 milioane de lei de la populaţie. Suma era iniţial de 23 de milioane de lei, dar, după calcule precise, aceasta a scăzut la 18 milioane de lei. Conform calculelor ce aveau în prim-plan suma de 23 de milioane de lei, în medie, locuitorii unor garsoniere aveau de plătit 15 lei pe lună, iar cei ai unui apartament de patru camere 35 de lei. Acum, când suma de recuperat a scăzut de la 23 de milioane de lei la 18, şi aceste sume medii vor fi mai mici.

Se va merge până la judecată pentru recuperarea banilor

„În ultima săptămână am primit nişte documente – refuz de plată a facturii şi un comunicat al Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT) semnat de domnul Petru Olariu. Am discutat la un moment-dat, când am hotărât ce facem cu facturile, şi am spus cum vom proceda. Am procedat ca atare,. Ştiam că vor apărea tot felul de probleme de genul celor care au apărut. Nu speram ca domnul Olariu să instige populaţia la neplată. Mai sunt refuzuri pe traseu.  Am primit deja refuzuri la plată, ne aşteptam la asta. Le vom lua ca atare şi vom aplica procedurile legale atunci când se refuză plata. Aşteptăm zilele respective în care trebuie să plătească facturile, vom trimite comunicatele respective, îi vom acţiona în judecată, exact ca un rău-platnic. Cei care vor fi în situaţia de a se lupta cu noi sunt preşedinţii de asociaţii de locatari”, a spus Aurel Matei, directorul Colterm. Termenul de plată a fost eşalonat pe zece luni.

„Mie nu îmi este frică. Hotărârea din instanţă nu spune că se aplică retroactiv”

Au apărut refuzuri la plată dar în acelaşi timp lumea a şi plătit. Totuşi, spune Matei, chiar dacă preşedintele asociaţei a refuzat plata, omul poate să plătească individual. “Domnul Olariu din acest refuz de plată a scăpat din clinciul cu noi dar a dat un comunicat la asociaţiile de locatari pe care îi îndeamnă să vină să ia aceste formulare pentru refuzul de plată. Când vom ajunge în instanţă probabil va trebui să fie citat şi dînsul”, a declarat Matei. “Mie nu îmi este frică. Hotărârea din instanţă nu spune că se aplică retroactiv. Anul trecut în luna iulie, după ce a văzzut sentinţa în mână, domnul director m-a sunat şi a spus că respectă contractul. Considerăm că tot ce a făcut dânsul acum este ilegal. Dacă merge în instanţă vom spune da – noi le-am spus dreptul oamenilor. Nu au decât să conteste factura. Dacă era legal de ce nu a făcut-o atunci când s-a văzut cu sentinţa în mână? El nu m-a anunţat. Dacă dânşii doreau să o aplice retroactiv trebuiau să ceară acest lucru în instanţă. Noi putem să-i sprijinim pe toţi cei care luptă cu nedreptatea”, a declarat Petru Olariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara.

Comentarii

comentarii