Acasă Economic Combaterea șomajului prin servicii de curățenie

Combaterea șomajului prin servicii de curățenie

413
DISTRIBUIȚI

Societatea SFERAMUN SRL din Arad având ca obiect principal de activitate – Servicii de curăţenie prestate în principal întreprinderilor, societăţilor comerciale, instituţiilor din domeniul public şi privat, implementează începând cu data de 1 mai 2010 proiectul „Combaterea şomajului şi inactivităţii prin măsuri de ocupare cu caracter activ a persoanelor defavorizate” confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în oameni”, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1„Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”, www.fseromania.ro/index.php. Valoarea totală a proiectului este de 1.164.179,11 lei din care valoarea finanţării nerambursabile 372.380,14 lei. Proiectul se va desfăşura pe perioada a cel puţin 2 ani, societatea urmând să-şi dezvolte activitatea adresându-se companiilor aflate în judeţele Alba, Arad, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara,Timiş.
Obiectul principal al proiectului este  oferirea de locuri de muncă accesibile persoanelor defavorizate şi extrem de defavorizate, interesate să lucreze în domeniul de activitate al companiei.
Prin persoane defavorizate şi extrem de defavorizate întelegându-se orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă care se regăseşte în una din situaţiile descrise mai jos: este în şomaj de cel puţin 24 luni; nu a avut un loc de muncă remunerat în ultimele 6 luni; nu a absolvit o formă de învăţământ secundar sau nu deţine o formă de calificare profesională; are o vârstă de peste 50 de ani; trăieşte singură, având în întreţinerea sa una sau mai multe persoane; este membra unei minorităţi etnice.
Prin implementarea acestui proiect societatea SFERAMUN doreşte să creeze cel puţin 55 de locuri de muncă persoanelor din grupul ţintă, oferindu-şi serviciile profesionale de curăţenie cu promptitudine, seriozitate, perfect adaptate cerinţelor clienţilor săi. În acest sens SFERAMUN va asigura întreaga logistică necesară realizării soluţiilor optime din punct de vedere tehnic, pentru siguranţa angajaţilor şi pentru atingerea calităţii şi standardelor în curăţenie spre confortul beneficiarilor săi.

Comentarii

comentarii