Acasă Actualitate Combinatul Siderurgic Reșița –  250 de ani de la debutul industriei în municipiul...

Combinatul Siderurgic Reșița –  250 de ani de la debutul industriei în municipiul de pe Bârzava.

270
DISTRIBUIȚI

Vineri, 14 mai 2021, de la ora 12:00, va avea loc, în holul Stației CF Petroșani expoziția ”Aspecte din CSR – Combinatul Siderurgic Reșița” – o expoziție itinerantă care marchează 250 de ani de la debutul industriei în municipiul de pe Bârzava.

Este un eveniment de aniversare a celor 250 de ani de industrie la Reșița (1771-2021) și un omagiu adus lui Ioan Mato, fotograf și cineamator în cadrul cineclubului “Siderurgistul” din “Combinatul Siderurgic Reșița”. 

Manifestarea este organizată de Casa de Cultură a Studenților din Reșița în parteneriat cu Primăria Reșița, Muzeul Cineastului Amator și alături de Jancsi Mato, fiul fotografului. La Petroșani, expoziția este montată cu sprijinul Stației CF Petroșani și al Urban Lab Valea Jiului și prezintă o selecție de fotografii realizate de Ioan Mato.

“Prietenul nostru dintoteauna (nu spun cuvinte mari) ne-a obișnuit să-l simțim mereu alături de noi în această atât de pasionată lume a cineamatorilor care nu cedează nimic atunci când este vorba de prima lor patimă, filmul. La Reșița, mai mult decât oriunde în altă parte, am întâlnit montaje literare ilustrate cu film tot datorită lui Ioan Mato, omul care știe că nimic din ceea ce a fost frumos filmat nu trebuie irosit sau păstrat în arhivă, ci trebuie arătat oamenilor cu orice prilej.”, scrie Ștefania Matcovschi, în Drumul către Ioan Mato în ”Curierul cineastului amator”

“Vă așteptăm cu drag, respectând măsurile igienico-sanitare impuse de contextul pandemic în care ne aflăm”, este mesajul organizatorilor.

 

Comentarii

comentarii