Acasă Actualitate Comisar-şef condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Comisar-şef condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă

474
DISTRIBUIȚI

Viorel RenuViorel Renu: „În România dacă spui adevărul ajungi la pârnaie”

Comisarul-şef Viorel Renu, fost ofiţer în cadrul Biroului Investigaţii Criminale Timişoara a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare. El era acuzat pentru o presupusă intermediere de şpagă în valoare de 7.000 de euro. Decizia definitivă a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Renu a fost iniţial condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare de Curtea de Apel Timişoara. Comisarul-şef a făcut recurs şi s-a trezit cu o surpriză de proporţii. Renu vrea acum doar o celulă în care să stea singur şi se teme de eventuale răzbunări în închisoare.

„Vreau să stau singur în celulă”

Virorel Renu a primit cu stupoare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. El susţine că totul i s-a tras în urma informaţiilor culese în activitatea sa de 30 de ani în poliţie. Acum, Renu se teme de o posibilă răzbunare, în perioada de detenţie. „Nu am primit încă motivarea sentinţei şi nu o pot înţelege decât după ce văd despre ce este vorba. Pot să vă spun că familia mea este traumatizată la aflarea acestei veşti. Aştept să vină mandatul şi îmi voi executa pedeapsa. Oricum în România dacă spui adevărul ajungi la pârnaie. Eu mi-am făcut datoria, am cules informaţii din toate mediile şi cred că de aici mi s-a tras. Când voi ajunge la închisoare vreau să stau la protejaţi, singur în celulă. Am lucrat 30 de ani în poliţie şi mulţi s-ar putea răzbuna. Aceasta este ultima mea dorinţă”, a declarat pentru ZIUA de Vest, comisarul-şef, Viorel Renu

Renu poate fi protejat din oficiu, la închisoare

Ioan Băla, şeful Administraţiei Penitenciarelor din România susţine că Renu nu are de ce să-şi facă griji odată ajuns la închisoare. „Există posibilitatea ca un deţinut să fie protejat, dacă sunt motive întemeiate. Dacă avem informaţii că securitatea lui ar putea fi pusă în pericol în penitenciar nu trebuie să facă nici o solicitare. Îl vom proteja direct”, spune Ioan Băla, şeful Administraţiei Penitenciarelor din România. Acuzaţia care i s-a adus lui Renu a fost că ar fi intermediat şpaga de 7.000 de euro oferită de Iacob Schein, avocatului Tiberiu Tiba, pentru o strămutare de proces. Printre probele aduse de procurorii DNA au fost nişte înregistrări în care Schein vorbea din închisoare cu Viorel Renu.

Comentarii

comentarii