Acasă Economic Compania germană Häfele a cumpărat firma timişoreană Minerva Com

Compania germană Häfele a cumpărat firma timişoreană Minerva Com

432
DISTRIBUIȚI

Compania germana Häfele a anunţat achiziţia, din 2 noiembrie, a firmei timişorene Minerva Co, companie activă în domeniul distribuţiei de feronerie pentru mobilier şi uşi. Investiţiile iniţiale ale germanilor în România se vor ridica la 3 milioane de euro, sumă care nu include valoarea preluării Minerva Com de către Häfele. „Investiţiile iniţiale vor fi direcţionate către achiziţia de stocuri, precum şi pentru procesul de rebranding”, spune Alexandrul Dozsa, director de marketing al Häfele  România, subsidiara locală a companiei germane.
Suma de 3 milioane de euro va fi dublată în următorii doi ani, investiţiile ulterioare vizând construcţia unui nou sediu central şi a unui depozit. În paralel, germanii vor investi 25.000-30.000 de euro pentru modernizare celor patru show-room-uri ale Minerva Com din Timişoara, Sibiu, Oradea şi Bucureşti. Ovidiu Toader, fondatorul Minerva Com, va continua să conducă operaţiunile Häfele  România.
„Compania timişoreană a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 4,8 milioane de euro în 2008. În 2009 cifra de afaceri a companiei a firmei va scădea până la 2,8 milioane de euro. Declinul se datorează atât reducerii cererii de pe piaţa mobilei, cât şi problemelor pe care le-am avut şi pe care încă le avem cu anumiţi furnizori, în sensul recuperării banilor din piaţă”, spune Dozsa.
Häfele  Romania are în prezent 40 de angajaţi, urmând ca numărul salariaţilor să se dubleze până în 2012. „Ne propunem o cifră de afaceri de 5 milioane de euro în 2010, suma urmând a fi dublată în 2012. Pentru anul 2011, Häfele România îşi propune să devina lider de piaţă în domeniul feroneriei pentru mobilă şi să joace un rol important pe piaţa feroneriei pentru uşi”, menţionează Ovidiu Toader, director general Häfele România. Printre clienţii companiei se vor număra producătorii de mobilă la comandă, arhitecţii, dar şi branduri naţionale, printre producătorul de mobilă Elvila.
Häfele Gmbh, fondată în 1923, este unul din liderii mondiali în producţia şi distribuţia de feronerie pentru uşi şi mobilier. Concernul are 34 de subsidiare, 4.600 de angajaţi la nivel mondial şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 840 milioane de euro.

Comentarii

comentarii