Acasă Actualitate Compania ucraineană Biopharma Plasma, cel mai mare producător de medicamente derivate din...

Compania ucraineană Biopharma Plasma, cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, investește în România

DISTRIBUIȚI

Compania ucraineană Biopharma Plasma va construi o unitate de producție în Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea. Specializată în biotehnologie, compania va construi o fabrică pe o suprafață de 3,4 hectare. Investiția va fi realizată etapizat, valoarea urmând să atingă 50 de milioane de euro. Fabrica va include o clădire cu o suprafață totală de aproximativ 10.800 mp, inclusiv o hală de producție de produse farmaceutice, birouri și alte facilități. Producția va începe în cel mult 5 ani, urmând să apară cel puțin 70 de locuri de muncă până în 2029. Fondată în 1895, Biopharma și-a început activitatea studiind soluții împotriva diferitelor boli, precum holera. Ulterior a dezvoltat tehnologii pentru producerea medicamentelor derivate din plasmă.

Primul centru de plasmă Biopharma a fost deschis în 2015 în Sumy, Ucraina, ca un parteneriat public-privat cu Guvernul regional. În 2019, Biopharma a investit peste 175 de milioane de dolari într-o nouă instalație de fracționare, având o capacitate de procesare de peste 1 milion de litri de plasmă umană pe an, fiind singura companie din Europa cu această capacitate. Se prezintă de altfel drept cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est. Compania și-a început activitatea în România în 2022, având sediul social în București și obiectivul principal de a produce produse farmaceutice prin colectarea și prelucrarea plasmei, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii