Acasă Actualitate Complexul Studenţesc, readus la viaţă

Complexul Studenţesc, readus la viaţă

372
DISTRIBUIȚI

Duminică, ultima zi de cazare pentru miile de studenţi veniţi la Timişoara
Sute de studenţi veniţi la Timişoara pentru a învăţa trăiesc încă cu emoţia că nu vor primi o cameră la cămin. Nebunia cazărilor a început joi, la căminele Universităţii Politehnice, iar vineri a început cazarea în cămine şi a studenţilor de la Universtatea de Vest din Timişoara. Ca în fiecare an, sute de studenţi vor fi nevoiţi să-şi caute chirie pentru că nu au prins un pat în cămin. Ultima zi de cazare la universităţile din Timuişoara va fi duminică. Luni, deja are loc deschiderea noului an universitar la Universitatea Politehnică şi Universitatea de Vest.

51,4% din studenţii de la Vest prind loc în cămine

Cei mai fericiţi par a fi studenţii de la „Politehnică”. Aproape toţi cei care îşi doresc un loc în cămin vor fi şi cazaţi. Universitatea din Timişoara asigură peste 6.000 de locuri în cămine, în urma unei concesii. În multe dintre camerele studenţeşti de la UPT se va băga un pat suplimentar. Un loc pe lună, într-o cameră de cămin la Politehnică, costă 125 de lei. Ca în fiecare an, probleme vor apărea la Universitatea de Vest. Aici, în 10 cămine există aproximativ 3.000 de locuri de cazare. „Am făcut programări pe ore şi cămine. La noi nu a fost înghesuială. Până acum, am primit zeci de telefoane de mulţumire, privind modul în care se desfăşoară cazarea şi condiţiile din cămine. Putem caza exact 51,4% din numărul total de studenţi doritori”, spune Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara. Aici, un loc într-o cameră cu 4 sau 5 paturi costă 50 de lei pe lună, iar un loc într-o cameră de două paturi, 70 de lei.

Soluţii scumpe pentru cei ce nu sunt cazaţi

Deschiderea festivă a anului universitar va fi organizată, luni, la UPT, de fiecare facultate în parte. La Universitatea de Vest, noul an universitar va fi marcat tot luni, printr-o festivitate comună, de la ora 9.30, în Aula Magna. Universitatea de Medicină şi Faramacie „Victor Babeş” îşi va deschide porţile abia pe 1 octombrie. Străzile din Complexul Studenţesc au fost împânzite încă de joi cu producători de dubluri la chei, care vor 5 lei pentru o lucrare. Şi fast-foodurile şi barurile din complex, ori foarte goale, ori închise cu desăvârşire pe parcursul verii, au început să se anime odată cu apropierea noului an universitar. Ghinioniştii care nu prind un loc în cămin au două variante: ori cumpără un loc într-o cameră de cămin, ori aleg să stea în chirie. Preţul la negru pentru un loc, pentru un an, într-o cameră de cămin, este de 400-600 de euro. O garsonieră în Complexul Studenţesc costă cel puţin 200 de euro, iar un apartament cu două camere, 300 de euro.

Comentarii

comentarii