Cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Comtim România a organizat un workshop educativ privind obiceiuri alimentare sănătoase și un mod de viață echilibrat, în parteneriat cu Banca pentru Alimente Timișoara.
Evenimentul a avut ca scop conștientizarea importanței unei alimentații echilibrate și a combaterii risipei alimentare, de către elevii Școlii Gimnaziale “Nicolae Groza” Fibiș, din clasele a III-a si a IV-a. Elevii au avut ocazia să afle mai multe despre principiile nutriției, impactul risipei alimentare și modalitățile prin care pot contribui la reducerea acesteia, chiar de la o vârstă fragedă. La final de prezentare, aceștia s-au putut bucura și de un exercițiu practic, împreună cu voluntarii Băncii pentru alimente Timișoara.
Comtim România este un promotor constant al educației pentru o alimentație sănătoasă, organizând workshop-uri în format fizic, dar și online (pe durata pandemiei), aducând invitați speciali și voluntari care transmit tinerelor generații informații valoroase.
„Prin acest workshop, dorim să le oferim elevilor nu doar informații teoretice, ci și instrumente practice pentru a deveni consumatori responsabili. Alimentația sănătoasă și reducerea risipei sunt două dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm la nivel global. Este datoria noastră, în calitate de producători responsabili să facilităm accesul la aceste informații, să-i informăm pe tineri în acest sens, pentru că ei sunt cei care vor modela viitorul sustenabil. Parteneriatul cu Banca pentru alimente Timișoara ne ajută să creăm un impact real și de durată în comunitățile locale.” a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Comtim România.
Anul acesta, programul organizat de Comtim România a fost organizat în parteneriat cu Banca pentru alimente Timișoara. Cu experiență în combaterea risipei alimentare și sprijinirea celor în nevoie, Banca pentru alimente Timișoara aduce în acest proiect o perspectivă valoroasă, contribuind la educația generațiilor viitoare în privința gestionării responsabile a resurselor alimentare.
„Împărtășim informații utile despre cum putem concret să combatem risipa alimentară acasă, în gospodării și pe tot lanțul alimentar! Cu fiecare atelier susținut realizăm cît de important este respectului pentru resurse. Fiecare dintre noi suntem datori să avem grijă toți de ceea ce primim, iar Hrana este un Dar! Suntem cu toții mai fericiți când alimentele sunt mâncate, nu aruncate! ” a precizat Hana Csaszar – Președinte, Banca Pentru Alimente Timișoara.
În calitate de lider în industria alimentară și producția sustenabilă de carne de porc, Comtim România consideră că responsabilitatea socială este un punct central al misiunii sale de a oferi „Hrană bună, în mod responsabil”. Suntem dedicați dezvoltării comunităților în care activăm, și, prin intermediul a celor peste 13 programe de responsabilitate socială derulate de-a lungul timpului, ne angajăm să facem o diferență pozitivă în lumea înconjurătoare.