Acasă Actualitate Comtim vă invită să descoperiți autenticitatea culinară în cadrul Festivalului -Concurs D’ALE...

Comtim vă invită să descoperiți autenticitatea culinară în cadrul Festivalului -Concurs D’ALE PORCULUI

DISTRIBUIȚI

În perioada 2-3 decembrie, Oradea devine scena celei de-a X-a ediții a Festivalului-Concurs D’ALE PORCULUI. Un eveniment de referință în peisajul gastronomic românesc, susținut cu mândrie de Comtim, brandul românesc cu o tradiție de peste jumătate de secol în producția de carne de porc.

D’ALE PORCULUI din Bihor reprezintă mai mult decât un simplu festival-concurs. Este păstrătorul tradiției gastronomice românești. În prima zi de concurs se vor întrece echipe ale comunelor din Bihor și invitatele lor din țară și din străinătate, iar a doua zi, echipe de profesioniști, în cadrul Ediției a II-a a „D’ALE PORCULUI PRO”!

Echipa orașului Nădlac din județul Arad va oferi un moment special de „zestre culinară” cu degustare de „cârnați de Nădlac” cu „boia de Nădlac” și preparați cu produse din porci crescuți în România, o campanie națională „Zestre Culinară” de conservare a patrimoniului culinar multietnic și multicultural din cadrul proiectului de diplomație culinară propus de Romana Rista – Fata care gătește cu flori, și susținut de COMTIM.

Totodată, Festivalul va găzdui şi tradiţionalul târg de produse locale „FAIN DIN BIHOR”, dar și „MASA V.I.P., dedicată gurmanzilor iubitori de produse din carne proaspătă de porc și băuturi locale.

Târg de produse tradiţionale, degustare de toroş, preparate speciale, cârnaţi, caltaboși şi demonstraţii de artă culinară, toate într-o atmosferă de sărbătoare întreținută de Aurel Tămaș.

Porcul românesc de la Comtim – atuul concurenților

Comtim va aduce autenticitatea tradiției românești în fiecare preparat, oferind carcasele necesare fiecărei echipe pentru a pregăti produsele care vor intra în competiție.

Ne mândrim că materia primă de calitate superioară provenită de la porcii crescuți în fermele Smithfield România va fi pregatită după metode tradiționale locale, iar eu sunt ferm convins că va fi o atracție pentru toți vizitatorii, pasionați sau profesioniști.” a declarat domnul Florin Raba, Directorul Comercial Comtim.

Comtim și Smithfield România sprijină cu mândrie un festival care sărbătorește autenticitatea și pasiunea pentru arta culinară românească! Indiferent de anotimp, compania este alături de comunităţi, cu ocazia manifestărilor cultural-tradiționale prin intermediul programului propriu de responsabilitate socială „Fii unul dintre noi!”.

Prin acest program de implicare socială, Smithfield România își propune susținerea și promovarea culturii comunităților locale, prin sprijinirea unei palete bogate de obiceiuri şi festivaluri unice, legate de calendarul tradiţional sătesc și nu numai. Sărbătorirea obiceiurilor locale unice, perpetuate prin joc și cântec, sunt esența bogatei tradiții a zonei de Vest a țării, reprezentată de armonia între locuitorii din diverse culturi, fie bulgari, șvabi, maghiari sau sârbi.

Comentarii

comentarii