Acasă Cultura ,,Comuna 30” – prima treaptă de lansare a tinerilor scriitori, la librăria...

,,Comuna 30” – prima treaptă de lansare a tinerilor scriitori, la librăria independentă „Două Bufnițe” Timișoara     

DISTRIBUIȚI

Vineri, 3 februarie 2023, ora 18:00, librăria independentă ,,Două Bufnițe’’ va găzdui prima seară de lectură a cenaclului ,,Comuna 30’’.

Comuna 30 e un proiect care își propune să promoveze tinerii scriitori și să-i aducă în fața publicului printr-o serie de lecturi publice, seri de cenaclu și ateliere în mai multe locații din Timișoara.

De asemenea, proiectul dorește să creeze un spațiu sigur în care tinerii să se poată exprima în felul lor, să învețe unul de la celălalt, pentru ca astfel să construim o comunitate în care aceste voci diferite să se dezvolte în timp.

Ideea proiectului a început să se concretizeze odată cu inițiativa Poster x Poem Timișoara în 2021, unde mai mulți tineri au avut șansa de a se face remarcați prin intermediul creațiilor personale.

De-aici denumirea – „comuna” (conform DEX) : „prima treaptă de dezvoltare a societății omenești, caracterizată prin munca în comun și prin împărțirea egală a bunurilor materiale”.

“Numărul 30 ne spune faptul că suntem din Timișoara și că, în ciuda micilor probleme, avem încredere în Poșta Română. Așadar, vom da startul evenimentelor marca „Comuna 30” prin această seară de lectură, care îi va avea în prim-plan pe tinerii poeți Nelu Antocian, Alina Dumitrescu, Gavril Pop, Ioana Cătălina Obreja, Dariana Hînda și Mădălina Aldescu”, este mesajul organizatorilor. Intrarea la eveniment este liberă.

 

 

Comentarii

comentarii