Acasă Actualitate Comunitatea mea! Elevii de la Liceul de Arte Plastice și de la...

Comunitatea mea! Elevii de la Liceul de Arte Plastice și de la Liceul de Artă Ion Vidu – în vizită la Poliția Locală Timișoara

DISTRIBUIȚI

Elevii de la alte două licee, implicați în Proiectul Educațional ”Comunitatea mea”, au venit la Poliția Locală pentru a afla cu ce se ocupă instituția.

O nouă serie de tineri liceeni au fost astăzi în vizită la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara, în cadrul Proiectului Educațional „Comunitatea Mea”, demarat în parteneriat cu Liceul de Artă ”Ion Vidu” și în colaborare cu mai multe instituții publice, precum Primăria Municipiului Timișoara – Administrația pentru Educație și Sanatate a Municipiului Timișoara, Instituția Prefectului Județului Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Institutul Intercultural Timișoara, Spitalul Militar de Urgență „Dr. V. Popescu”, Garnizoana Timișoara, Poliția de Frontieră Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Elevii prezenți învață la Liceul de Arte Plastice și la Liceul de Artă Ion Vidu. Ei s-au arătat extrem de interesați să acumuleze cunoștințe noi, să afle lucruri pe care nu le știau despre instituțiile din orașul în care trăiesc, dar și să se implice atunci când o pot face și nu neapărat să aștepte că altcineva să facă un lucru în locul lor, să ia atitudine.  De altfel, aceasta este și ideea proiectului, să fie implicați tinerii în comunitatea în care trăiesc și al cărei viitor îl reprezintă. Pentru a se putea ajunge la acest lucru, ei trebuie mai întâi să cunoască atribuțiile instituțiilor din Timișoara. Principalele domenii prezentate și explicate tinerilor sunt protecția mediului și ordinea publică. Ideile tinerilor se vor concretiza în  eseuri în care pot veni cu propuneri pertinente și realizabile de îmbunătățire a vieții cotidiene a comunității, a cartierului în care trăiesc.

Proiectul ”Comunitatea mea” se adresează elevilor din ciclul liceal al tuturor unităților de învățământ din municipiul Timișoara. Întâlnirile se vor desfășura atât în instituțiile școlare, cât și în cele partenere.

 

Comentarii

comentarii