Acasă Actualitate Conacul Sava Brancovici, scos la vânzare cu 2,5 milioane de euro

Conacul Sava Brancovici, scos la vânzare cu 2,5 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Conacul Sava Brancovici, construit la 1900 şi restaurat în spiritul Ţării Zarandului, se vinde la Romania Sotheby’s International Realty cu 2,5 milioane de euro, scrie news.ro.

Conacul Sava Brancovici din Ineu, Arad, are 19 camere şi 19 băi.

Recondiţionarea a păstrat faţadele în culori pastel ca un tort baroc de fistic sau mentă pe care o mâna iscusită a picurat glazură albă după modele atent alese.

Interiorul păstrează unitatea stilistică şi oferă zece încăperi primitoare în care elemente tradiţionale precum cărămida, lemnul ars, copăi şi lămpaşe, mobilier pictat şi ţesături înflorate.

Florile vii prinse în tapiţerii şi pe dulapuri smântânii sau verzi aduc căldură şi captează lumina.

Reşedinţa dispune de un restaurant spaţios, o pizzerie cu 50 locuri şi o terasă încălzită cu 120 locuri.

Conacul poartă numele Sfântului Sava Brancovici, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1955 pentru că a fost persecutat religios de principele Transilvaniei Mihai Apafi I. Preotul ortodox de origine sârbă, locuitor al Ineului, s-a opus prozelitismului religios calvin şi a slujit ca Mitropolit al Transilvaniei între anii 1656-1680 – pentru acestea este considerat străjer al oraşului şi al credinţei ortodoxe.

Ineu, aflat la 57 de kilometri de Arad şi circa 100 de kilometri de Timişoara, are o populaţie de 8.000 locuitori, este situat pe drumul naţional ce duce la graniţă şi este un punct de interes pentru turiştii interesaţi de obiectivele din Ţara Zărandului – Castelul Ineului, Poiana Narciselor şi cramele din podgoria Miniş. 

Comentarii

comentarii