Acasă Administraţie Conceptul de revitalizare al bazei Uszoda, realizat de studenții de la Facultatea...

Conceptul de revitalizare al bazei Uszoda, realizat de studenții de la Facultatea de Arhitectură. Fritz: „Vom intra în curând în șantier”

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii iunie, primarul Dominic Fritz anunța că planul de revitalizare al bazei Uszoda prinde contur. Edilul-șef al Timișoarei spunea că aceasta va deveni centru cultural și de relaxare, înaintând și un termen foarte optimist de finalizare a lucrărilor: „vara aceasta”. Aproximativ o lună mai târziu, pe 5 iulie, acesta vine cu noutăți: studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAUT) lucrează la conceptul de revitalizare și transformare a locației.

„În paralel, noi am demarat procedura de autorizare și vom intra în curând în șantier. Conceptul, așa cum a fost gândit el de echipa FAUT – Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, păstrează memoria locului și îi oferă mai multe funcțiuni de care sunt sigur că vă veți bucura”, transmite Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta dă și detalii: „Vom demola vechile garduri prefabricate din beton, vom reface zona verde și vom amenaja o nouă zonă de relaxare, vom reface terenurile de sport, vom amplasa garduri de protecție a construcțiilor vechi, iar în bazinul mare vom amplasa elemente modulare pentru un amfiteatru temporar în care se vor putea juca piese de teatru sau vor putea fi proiectate filme. Iluminatul public va fi unul special conceput pentru această zonă”.

Estimarea primarului este că lucrările ar putea să înceapă în câteva săptămâni, astfel că păstrează același termen care, la prima vedere, pare optimist. „Dar acest proiect doar o etapă de tranziție spre noua Uszoda”, ține să amintească Fritz, cel mai probabil cu referire la programul „Uszoda renaște (…)”, care are o linie bugetară de 130.000 de lei în 2021, pentru studiu de fezabilitate.

Echipa de arhitecți ai FAUT care a lucrat la acest concept a fost coordonată de arh. Mihai Danciu, arh. Ștefana Bădescu și ing. Cornel-Gavril Farcaș și este formată din studenții arhitecți Anca Popa, Coralia Vaida, Ligia Gherman și Vlad Rada. „Este încă o dovadă a lucrurilor minunate pe care le putem realiza cu ajutorul comunității și a puterii pe care împreună o avem pentru a schimba Timișoara în bine”, încheie primarul.

Comentarii

comentarii