Pe 15 decembrie, Charlottenburg, satul unic prin arhitectura sa circulară, va găzdui cea de-a doua ediție a Concertului de Crăciun. Evenimentul, care va avea loc în Biserica Romano-Catolică din localitate, comuna Bogda, va începe la ora 12.00 cu o slujbă oficiată de preotul Ioan Cădărean.
După liturghie, atmosfera festivă va fi întreținută de un concert de colinde interpretat de comunitatea locală, în trei limbi – română, germană și maghiară. Programul va continua cu un concert simfonic susținut de Orchestra Classica Timișoara, sub bagheta dirijorului Enrico Cannata. Repertoriul variat va cuprinde lucrări ale compozitorilor Marcello Benedetto, Giacomo Puccini, Antonio Vivaldi, Ennio Morricone, Karl Jenkins și alții.
Printre soliștii serii se numără David Chiș, Regina Lochner (Consul al Republicii Federale Germania la Timișoara), Violeta Osorhean, Grigore Teodorescu și Gianluca Vanzelli.
Participanții vor putea vizita Târgul de Crăciun organizat în curtea bisericii, unde se vor pune în valoare tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. De la ora 15.00, evenimentul se mută la pensiunea Charlottenburg – Das Haus, pentru un program cultural variat.
Concertul de Crăciun este organizat de Primăria Bogda, în colaborare cu Asociația Comeat-Lichtenwald, Comunitatea Bisericească Romano-Catolică din Charlottenburg, Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara, Asociația Culturală Fucina Italica Griselini și Consiliul Județean Timiș. Printre parteneri se numără Consulatul Republicii Federale Germania, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Asociația Gutedel Rekasch, Consulatul Onorific al Republicii Italiene și Societatea Dante Alighieri.
Concertul de Crăciun marchează încheierea programului cultural din acest an în comuna Bogda, dar seria de evenimente va continua în 2025, promovând atât patrimoniul cultural, cât și satele din zonă: Charlottenburg, Buzad, Altringen, Bogda, Sintar și Comeat.
Acest eveniment, realizat cu sprijinul mai multor sponsori și organizații, reconfirmă rolul Charlottenburgului ca punct de referință cultural și turistic în regiunea Banatului.