Acasă Eveniment Concurs de ciocnit ouă, la Sânnicolau Mare

Concurs de ciocnit ouă, la Sânnicolau Mare

DISTRIBUIȚI

Pentru a nu exista discuţii, la finalul concursului, fiecare participant trebuie să mănânce jumătate din oul cu care a participat
Vin sărbătorile de Paşti, iar în casele oamenilor vor fi nenumărate ouă de toate culorile, care se vor ciocni cu ocazia acestei sărbători. Unii sunt specialişti în ciocnitul de ouă şi zic că sunt mari campioni. Pentru a da piept cu alţii ca ei (specialişti în ciocnitul de ouă), aceşti campioni de apartament vor putea deveni cunoscuţi şi în afara imobilului în care locuiesc sau în afara familiei. Asta se va întâmpla dacă vor participa la concursul de ciocnit ouă de la Sânnicolau Mare. Ei, cum când? Luni, 5 aprilie, la ora 11, în piaţă la Sânnicolau Mare. Exact în acelaşi loc unde, în zilele de 3,4 şi 5 aprilie, va avea loc expoziţia de găini şi iepuri – de sâmbătă până luni. Iar dacă vreţi un ou personalizat, puteţi participa tot la Sânnicolau, în 1 aprilie, la o manifestare la care subiectul principal este pictatul pe ouă.

Un singur ou de concurent
Concursul de ouă a devenit deja cunoscut în zonă şi este aşteptat cu nerăbdare, mai ales de către cei mici. Şi pentru că partenerii trebuie să fie pe măsură, anul acesta s-au făcut două categorii de vârstă pentru acest concurs: copii până la 14 ani şi persoane peste 14 ani. Şi premiile sunt diferite. Juniorii sub 14 ani vor avea ca premiu întâi un iepure, iar seniorii (cei peste 14 ani) vor primi un miel, dacă ies pe primul loc. Concursul e unul serios, iar regulile sunt reguli. Aşa că fiecare concurent are voie să participe doar cu un  singur ou. Oul trebuie ales cu grijă pentru a fi cel câştigător. Cunoscătorii ştiu testele care le scot în faţă oul campion.

Fără şmecherii, ouă injectate sau de lemn…
Testele ca testele, dar la acest concurs nu merge cu şmecherii. Organizatorii au vorbit cu prietenii din Serbia, unde este un campionat mondial de ciocnit ouă şi au învăţat şmecheriile care se fac şi pe care trebuie să le depisteze. Se fac multe – se pot injecta ouăle pentru a fi mai rezistente, se aduc ouă din lemn sau alte trucuri ale competitorilor la ciocnit ouă. Prin urmare, pentru ca toţi concurenţii să fie fair-play şi să nu existe trucuri, la finalul fiecărei confruntări, concurentul va trebui să mănânce jumătate de ou în  faţa juriului şi a celor prezenţi. Ca să nu fie discuţii şi contestaţii. Chiar şi câştigătorul va trebui să mănânce jumătate din oul campion, pentru ca toţi să fie mulţumiţi. Oricum, tot în stomac ajunge….

Comentarii

comentarii