Acasă Eveniment Concurs interşcolar ”Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”

Concurs interşcolar ”Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”

DISTRIBUIȚI

Elevii au votat cu „Verde pentru Biciclete”
Echipa „Verde pentru Biciclete” a organizat, sâmbătă, 28 martie, concursul interşcolar „Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”. În perioada 17 februarie – 6 martie, echipa „Verde pentru Biciclete” a desfăşurat acţiuni menite să încurajeze mersul pe bicicletă şi a susţinut prezentări în şase licee din Timişoara. Tema discuţiilor s-a axat în jurul principalelor măsuri de siguranţă de care trebuie să ţină cont participanţii la trafic.
Aceste întâlniri au fost realizate cu sprijinul Serviciului Poliţiei Rutiere şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Beneficiarii acestor cursuri de educaţie rutieră au fost elevii şcolilor: Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” şi Liceul Teoretic Socrates, care a participat în colaborare cu Liceul Alimentar.
Câte şase reprezentanţi de la fiecare liceu au trebuit să treacă cu brio prin cele două secţiuni ale concursului organizat în parcarea de la Timco. Proba practică s-a dovedit cu adevărat dificilă, deoarece participanţii au trebuit să se descurce pe un traseu cu obstacole în care îndemânarea i-a solicitat la maximum pe toţi cei care au trecut cu bine linia de sosire.
La sfârşitul competiţiei, câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome, medalii, tricouri, căşti de protecţie şi mănuşi. Următoarea acţiune programată de promotorii campaniei "Verde pentru biciclete" se va desfăşura în cursul lunii aprilie, cu o nouă numărătoare a bicicletelor din Timişoara, ocazie cu care bicicliştii vor primi numere de înmatriculare.
Până în prezent, 900 de timişoreni şi-au înregistrat bicicleta în cadrul campaniei, iar organizatorii estimează că, în cursul campaniei din luna aprilie, numărul acestora va depăşi 2.000.
„Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega Timişoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu şi ECO CLUB Timişoara.
L.P.

Comentarii

comentarii